Hannekes Halloween Tip 10

Halloween, een geweldig feest voor horrorliefhebbers. Lekker op de bank kruipen met een bak chips en een stapel horrorfilms naast de dvd-speler. Maar welke films ga je kijken? Hieronder mijn Halloween Tip 10!

1. Trick r Treat

Nu trek ik deze film een beetje voor omdat ik enorme fan ben van Halloween (mijn huis hangt er nog net niet vol van), maar deze films is ook nog eens erg verrassend. Er zijn verschillende karakters en verhalen, die weer onderdeel zijn van één groot verhaal. De verhalen zijn ook allemaal een beetje bizar, je verwacht het niet. Een bonus is de verschijning van Anna Paquin als Red Riding Hood.

2. Insidious

insidious Hannekes Halloween Tip 10

Zonder twijfel de meest enge film die ik sinds tijden heb gezien. Het is alweer twee jaar geleden dat ik naar het Imagine Film Festival ging en met een vriendin in een bomvolle bioscoopzaal zat. Ondanks dat moest ik af en toe mijn handen voor mijn ogen doen omdat ik het zo eng vond. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het verhaal, vanaf het begin wordt je op het verkeerde been gezet. En wanneer je vervolgens denkt door te hebben wat er aan de hand is, neemt het verhaal wéér een andere wending. En dan hebben we nog de afsluiter die je achterlaat met rechtovereind staande nekharen. Deze film mag op Halloween zeker niet ontbreken.
Lees de recensie

3. Cabin in the Woods

Cabin in the Woods was waarschijnlijk de grootste verrassing van 2011. De film begint heel cliché met een groepje jongeren die naar een huisje in het bos gaan. Uiteraard gebeurt er dan wat met ze maar waarom en de manier waarop dat gebeurt is heel origineel en nog nooit eerder vertoond. Een echte verrassing dus en zeker aan te raden als je m nog niet gezien hebt.
O.a. met Chris Hemsworth (Thor, Avengers).
Lees de recensie

http://www.youtube.com/watch?v=7ENUBUdFswM

4. Halloween (2007)

Deze film van Rob Zombie is een remake van de versie uit 1978. Het verhaal is nagenoeg hetzelfde maar Zombie’s film gaat dieper in op het karakter van Michael Meyers. Hij laat zien waarom Meyers moorden pleegt. In de versie van 1978 wordt daar niet echt een reden voor gegeven.

We maken kennis met een jonge Michael Meyers die wordt opgenomen in een instelling nadat hij zijn stief vader, oudere zus en haar vriend vermoord. Wanneer hij na zeventien jaar ontsnapt gaat hij op zoek naar zijn jongere zusje Laurie, die inmiddels door een gezin is geadopteerd en niet weet dat ze een broer heeft. Gedurende zijn zoektocht naar Laurie maakt Meyers alles en iedereen af wat op zijn weg komt.

Het is niet zomaar een slasher waarin een pyschopaat om zich heen begint te hakken. De film wekt zelfs een beetje sympathie voor de moordenaar op, en dat is knap gedaan van Zombie. Het vervolg: Halloween II, vond ik wat minder maar het eerste deel is zeker aan te raden voor 31 oktober.

5. Texas ChainsawMasacre (2003)

texaschainsaw Hannekes Halloween Tip 10

Remake van de klassieker uit 1974, met o.a. Jessica Biel. Het is 1973 en een groep jongeren is onderweg naar een concert van LynyrdSkynyrd wanneer ze een lifter tegen komen. De vrouw is compleet in shock en schiet zichzelf uiteindelijk door het hoofd. Ze willen de politie bellen en gaan op zoek naar een telefoon. Uiteindelijkkomen ze terecht bij het huis van Leatherface, die de jongeren één voor één opjaagt met zijn kettingzaag.

Naar mijn mening een geslaagde remake. Gewoon een lekkere slasher om op 31 oktober op te zetten. Lichten uit, kaarsjes aan en de deuren goed op slot doen.

http://www.youtube.com/watch?v=janre4HxsX4

6. Last house on the Left (2009)

Deze film uit 2009 is een remake van de versie uit  1972. De familie Collingwood heeft vakantie en spendeert deze in hun vakantiehuis in het bos. Dochter Mari besluit om haar vriendin Paige te bezoeken. Ze ontmoeten een jongen, Justin, waarmee ze wiet gaan roken in het motel waar hij verblijft. En dan komt opeens Justins criminele en psychotische vader binnen met zijn posse. Vanaf dan moet Mari vechten om te overleven.

Ik vond dit zelf een hele spannende film. Je denkt constant mee met de hoofdpersoon. Hoe kan zij zich bevrijden uit de constant benauwende situaties? Je moet wel een beetje sterk in je schoenen staan wil je deze film afkijken. Zo zit er een gruwelijke verkrachtingsscène in die ik zelf heb doorgespoeld.
Met Sara Paxton en Aaron Paul (Breaking Bad).

7. Mary Shelley’s Frankenstein (1994)

In deze versie uit 1994 neemt Robert de Niro de rol van Frankenstein op zich (in de film genaamd The Creature). Helena Bonham Carter mag Elizabeth (vrouw van dokter Frankenstein) vertolken.

Dokter Frankenstein is geobsedeerd met het tot leven brengen van de doden. Met verschillende lichaamsdelen brengt hij een schepsel tot leven. Al snel heeft hij spijt van zijn creatie en jaagt het weg. The Creature zoekt zijn heil in het bos, waar hij zweert op wraak.

Ik denk dat deze film niet heel bekend is (zie hem ook nooit in winkels liggen) terwijl het wel een hele goede versie van Frankenstein is. Robert de Niro is onherkenbaar en zet Frankenstein neer als een schepsel met gevoelens, wat echt niet alleen maar wil vernietigen. Een goede afwisseling met de (voornamelijk) slashers in deze top 10.

8. Jeepers Creepers 2jeepers creepers Hannekes Halloween Tip 10

Een bus vol met cheerleaders en football sterren strand in een maisveld. Het terrein van De Creeper, die het gezelschap flink onder handen neemt. Deze film is vooral eng omdat je wel een beetje aanvoelt wanneer De Creeper gaat toeslaan, maar toch weet je het niet zeker. De Creeper is smerig (hak z’n kop eraf en hij pakt gewoon een nieuwe) en heeft een enorm eng gezicht.

De vorige slachtoffers van De Creeper (deel 1) proberen het gezelschap nog te waarschuwen. Helaas, zonder success.

9. House of Wax (2005)

Het regent remakes in mijn top 10 horror/ Halloween films.Dit keer House of Wax (2005), waarvan het verhaal voor het eerst werd verfilmd in 1953. Een groep jongeren is onderweg naar een Football wedstrijd. Wanneer de nacht zich aandient besluiten ze een kamp op te zetten in een bos. Al snel komt er een vreemde truck langs die uiteindelijk weer vertrekt. Maar de volgende ochtend wil de auto van het gezelschap niet meer starten. Ze gaan op zoek naar hulp en komen in een spookstadje terecht. Alleen is het stadje niet zo verlaten als ze denken.

De setting en het verhaal zijn wel oké, het acteerwerk is niet zo denderend. Maar, wie zou er niet graag naar een film gaan waarin de irritante Paris Hilton genadeloos wordt afgeslacht. Juist! Dat is alleen al één ster waard. Voor de rest is het gruwelijk om te zien hoe de karakters worden omgetoverd tot wax beelden.

10. White Noise

Film uit 2005 waarin weduwnaar Jonathan Rivers (Michael Keaton) contact probeert te krijgen met zijn overleden vrouw doormiddel van EVP (Electronic Voice Phenomenon). Dit betekent dat hij met haar zou kunnen communiceren via radiogolven in de tv of op de radio. Daarmee bereikt hij echter niet alleen zijn vrouw maar ook anderen, die niet veel goeds in petto hebben.

Ik vind dit een enge film omdat het wellicht (als je erin gelooft) echt zou kunnen gebeuren. Je weet wel, soms zit je in de kamer en dan voel je opeens een koude windvlaag langs je arm en gaat het leeslampje naast je opeens knipperen. Zo’n soort gevoel krijg je van deze film. Kippenvel.

http://www.youtube.com/watch?v=eWwen9dgR2o

Welke films staan in jouw Halloween top 10?

Lees meer over: ,
  • Deel met je vrienden:
  • Email this page