Recensie: Splinter (Toby Wilkins, 2008)

Splinter 2008“It will get under your skin”
Het romantische weekendje van Seth en Polly wordt al snel dramatisch als ze samen met de ontsnapte gedetineerde Dennis Farrell vast komen te zitten op een tankstation. Buiten liggen de lichamen van de pompbediende en de vriendin van Dennis. Echter niet helemaal levenloos, het trio komt er al snel achter dat een parasiet de lichamen consumeert en overneemt…

De film begin goed met, zoals in iedere horror, de aanval van het parasietwezen. Echter voor de introductie van de hoofdpersonen gaat de film over in een drama, te lang en te slecht geacteerd.
Zodra de horror terugkeert is de film een zeer vermakelijk, bevat voldoende spanning en de special effects van de parasietwezens zijn voortreffelijk.

“It’s okay, we’re cutting your arm off”
De meest spraakmakende scene, waar met een stanleymes een geïnfecteerde arm wordt geamputeerd, gaat over in de slechtste scene van de film waar het trio ‘gezellig’ een biertje drinkt.

Het acteerwerk is niet geweldig, maar de animaties van het wezen en de spanning houden de film interessant. De film is prima om te kijken, al moet je wel van (lichte) horror houden.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Splinter is nu verkrijgbaar op dvd.

Genre: Horror
Lengte: 82 minuten
Regie: Toby Wilkins
Met: Paulo Costanzo, Jill Wagner en Shea Whigham

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer