Recensie: Devil’s Playground is een prima zombiefilm

Devil’s Playground is het debut van regisseur Mark McQueen en doet hiermee een worp naar het succes van films als 28 Days Later. Helaas voor McQueen is zijn budget daarvoor niet toereikend, maar niettemin is Devil’s Playground een prima film geworden.

Een groot farmaceutisch bedrijf wil een nieuw middel op de markt brengen echter met desastreuze gevolgen. Als enige van dertigduizend proefpersonen is de zwangere Angela nog niet in een bloeddorstig, agressief en pijlsnel monster gemuteerd.

Devil's Playground - 2010 - Mark McQueenTerwijl Londen tot een waar inferno keert, worden de overlevingskansen van Angela en een kleine groep overlevenden steeds kleiner. Angela’s immuniteit schijnt de sleutel tot het voortbestaan van de mensheid te zijn. De brute ex-huurmoordenaar Cole wordt ingehuurd door het bedrijf om Angela te vinden en Engeland te redden van de hordes bijtgrage zombies.

Britse films hebben iets bijzonders, niet zozeer het heerlijke accent, maar de droge humor en het keiharde geweld. De specialeffects in Devil’s Playground van de zombietransformatie zijn gelikt, de massale impact zoals de poster (London is burning) doet beloven mist, gelukkig is het verhaal klein en persoonlijk gebleven.

Craig Fairbrass speelt op heerlijke wijze de lompe Cole, de beste bijrol is duidelijk weggelegd voor Jaime Murray, die in de rol van Lavinia anderen manipuleert om haar kans op overleven te vergroten. Hoofdrolspeelster MyAnna Buring (Angela) komt een beetje expressieloos over, al zit dat ook wel in haar rol.

Devil’s Playground heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken, maar deze lagen (door de marketing afdeling) ook te hoog gezien het beperkte budget. Want de Devil’s Playground is een geslaagde zombiefilm geworden, met een goed verhaal en prima effects.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Devil’s Playground is inmiddels te koop op DVD.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer