Film & TV | Games | Boeken & Comics

Trailer ‘F’ – brute Britse hoodie-horror

F- Johannes Roberts

De collegedag is bijna afgelopen, het schoolgebouw loopt leeg en waar de lichten uitgaan wordt het een uitgestrekt complex van donkere gangen en stille klaslokalen.

F - brutal bloodthirsty killers

Wat niemand van de nog aanwezige docenten en leerlingen zich realiseren is deze dag een einde krijgt dat ze hun hele leven bij zal blijven. Vooral de docent Engels, Robert Anderson, die last van een burn-out heeft en daardoor zowel alcoholverslaafd als levensmoe is, dat terwijl hij verzoening zoekt met zijn eigen dochter.

Die avond wordt de school aangevallen door een groep moordlustige door demonen bezeten jongeren, de docenten moeten zich verdedigen en Robert Anderson zal moeten vechten voor zijn leven.

De film F van Johannes Roberts wordt omschreven als hoodie-horror, een typisch Brits fenomeen genoemd naar de problemen die Engeland sinds begin deze eeuw heeft met jongerenbendes die hele wijken onveilig maken, op de beveiligingscamera’s voornamelijk herkenbaar aan hun hooded-sweaters. De hoodie-horror F is deze week in première gegaan op het Britse Film4 Frightfest.