Film & TV | Games | Boeken & Comics

Foto’s van The Thing Prequel (Matthijs van Heijningen Jr.)

De klassieker John Carpenter’s The Thing (1982) krijgt een prequel, geregisseerd door de Nederlander Matthijs van Heijningen Jr. De opnames vonden een paar maanden geleden plaats in het koude Toronto. Verwarrend genoeg heet deze prequel ook The Thing, de film zal in april 2011 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.

John Carpenter’s versie speelt zich af op een Amerikaanse poolbasis en onderzoekt men wat er op een nabijgelegen Noorse poolbasis is gebeurd. In deze prequel krijgen we eindelijk de gruwelijkheden te weten die daar plaatsvonden. Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Eric Christian Olsen spelen de Noorse expeditieleden die in het ijs een ruimteschip ontdekken en uitgraven, het blijkt niet onbemand…

Veel scenes zijn dubbel opgenomen, Noors en Engels gesproken, regisseur Matthijs van Heijningen Jr. wil het liefst zoveel mogelijk Noors in de film gebruiken, maar is zich er van bewust dat het Amerikaanse publiek hier waarschijnlijk minder om staat te springen. Oog voor detail heeft de Nederlandse regisseur ook gehad voor John Carpenter’s versie van het Noorse Kamp en de beelden zijn uitvoerig bestudeerd om de nieuwe film perfect op aan te laten sluiten.

The Thing is gebaseerd op het korte verhaal ‘Who Goes There?’ uit 1938 van John W. Campbell Jr. en er werd in 1951 gebruikt voor de korte film The Thing from Another World en later ook voor John Carpenter’s The Thing.