Moderne Frankenstein-vertelling door Dean Koontz

We vroegen het ons al af, heeft the Wolfman de weg vrijgemaakt voor meer monsterhorror? Met de plannen voor de verfilming van Dean Koontz’ Frankenstein lijkt dit gedeeltelijk waar.

monster frankensteinSchrijver Dean Koontz werkte in 2004 mee aan een tv-film met een moderne Frankenstein, maar Koontz was niet helemaal tevreden. Zijn ideeën schreef hij vervolgens op in een succesvolle triologie en inmiddels werkt hij aan een tweede triologie.

Als de meer dan tweehonderd jaar oude Deucalion, het Monster, hoort dat zijn doodgewaande maker dr. Frankenstein onder de naam Victor Helios in New Orleans woont, gaat hij daarheen om hem te doden.

Daar is een seriemoordenaar aan het werk die met de lichaamsdelen van zijn vrouwelijke slachtoffers probeert om de perfecte vrouw te creëren. Het politieduo Carson en Michael onderzoekt deze zaak en als ze in contact komen met Deucalion, ontdekken dat Helios zeer gevaarlijke plannen heeft…

Meerdere Frankenstein films

Deze Frankenstein van 21ste eeuw gaat verfilmd worden door Ralph Winter en Terry Botwick, die er een commercieel aantrekkelijk franchise in zien. “These books have enough twists and turns to keep the public coming back to the theaters for many years to come.”

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer