The Night of Terror: vier ijzersterke horrorfilms

Imagine - Night of Terror

Niet alleen keert de Night of Terror terug naar zijn vertrouwde stek, de majestueuze grote zaal van Tuschinski, ook vindt Imagine’s traditionele nachtelijke horrormarathon dit jaar plaats in zijn vertrouwde vorm: met vier ijzersterke horrorfilms, die de liefhebbers gegarandeerd een nachtlang wakker zullen houden. Ook krijgen de dames weer de kans om hun gilkwaliteiten ten gehore te brengen tijdens de inmiddels befaamde Scream Queen Contest.

De kick off van de Night of Terror wordt verzorgd door het huiveringwekkende [REC] 2, waarin de makers de draad oppakken waar de oorspronkelijke film eindigde. Zwaar bewapende militairen dringen samen met een priester het besmette appartementencomplex binnen, met paniek, chaos en een bizarre plotwending als gevolg.

Na dit ijzersterke vervolg slaat de waanzin opnieuw toe met The Crazies. In deze losse remake van de gelijknamige film uit 1973 van George A. Romero raakt een dorp besmet door een biologisch wapen, hetgeen de volgende drie vragen oproept: hoe kom je levend uit het quarantainegebied? Waar vind je een auto? En vooral, hoe voorkom je dat je zelf geïnfecteerd raakt? The Crazies staat garant voor gruwelijke spanning en een knallende finale.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_WppiPmO3hM&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

Dat zelfs bikkelharde Franse smerissen en Nigeriaanse gangsters niet opgewassen zijn tegen hordes bloeddorstige zombies, blijkt uit La Horde. Op de begrafenis van een Franse politieman zweren vier collega’s wraak op een Nigeriaanse bendeleider, maar wanneer ze hun voornemen willen uitvoeren, blijkt dat nog een hele klus. Wat begint als een persoonlijke wraakoefening, eindigt in niets minder dan de totale ondergang van de wereld!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZBlFJIherNQ&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

De Night of Terror wordt op spectaculaire wijze afgesloten met het stapelgekke Vampire Girl vs Frankenstein Girl. In deze over the top Japanse Troma-variant wisselen uitbundige special effects, bloedfonteinen en foute humor elkaar in hoog tempo af. De film zit tjokvol krankjoreme personages, maar Frankenstein Girl spant de kroon! Deze dame kan zich met behulp van een boormachine ombouwen tot… een helicopter! Haar eindgevecht met Vampire Girl is het mafste en meest hysterische dat Imagine dit jaar te bieden heeft.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5xeJ8JSrr1Q&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

Zaterdagnacht 17 april – Aanvang 00.30 uur – Tuschinski 1, Amsterdam
00.30: [REC] 2
02.30: The Crazies
04.30: La Horde
06.30: Vampire Girl vs Frankenstein Girl

De Night of Terror vindt plaats tijdens het Image filmfestival, kaarten voor de Night of Terror €27,50 zijn vanaf 25 maart te bestellen via de site van het filmfestival.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer