Film & TV | Games | Boeken & Comics

Johnny Depp en Tim Burton: volgend jaar Dark Shadows

Eindelijk begint het duo Johnny Depp en Tim Burton volgend jaar aan Dark Shadows, een verfilming/remake van de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig.

Het was al lang bekend dat Johnny Depp graag de rol van vampier Barnabas Collins wil spelen, maar het overvolle schema van hem maakte dit vrijwel onmogelijk. Het gerucht dat volgend jaar april de opnames zouden starten is nu officieel bevestigd.

Als kind was Johnny Depp compleet verslaafd aan de tv-serie Dark Shadows, waar zo’n 1200 afleveringen van zijn gemaakt. De serie is een gotische soap die tussen 1966 en 1971 werd uitgezonden op de Amerikaanse televiese.

Een nietsvermoedende vrouw gaat als kinderjuf werken in een afgelegen landhuis, het blijkt een vampierennest onder leiding van Barnabas Collins. De kinderjuf stapt in een wereld van vampieren, weerwolven, kwade vloeken en andere bovennatuurlijke avonturen.

dark shadows - depp burton

In 2007 gaf ook Tim Burton graag mee te werken aan de verfilming met Johnny Depp in de hoofdrol. Deadline Hollywood meldt dat het script wordt geschreven door John August en ook Seth Grahame-Smith (Pride & Prejudice & Zombies) helpt hier aan mee.