Mirrors 2, brengen scherven geluk? (recensie)

Het gebeurt steeds vaker dat er een vervolg van een film uit komt, maar direct in de DVD-bakken verdwijnt. In veel gevallen is dit gezien de slechtere kwaliteit ook niet geheel onlogisch, in sommige gevallen is de film juist beter dan het origineel. In welke categorie kunnen we de DVD van Mirrors 2 plaatsen?

Nadat hij zijn verloofde verloren heeft in een auto ongeluk, neemt de  Max (Nick Stahl) met tegenzin een baan van een suïcidale nachtwaker bij zijn vaders warenhuis, Mayflower. Als zijn collega’s op gruwelijke wijze worden vermoord, begint Max in de spiegels een mysterieuze jonge vrouw te zien, die wanhopig contact met hem probeert te zoeken. Hij is bang dat hij zijn verstand aan het verliezen is en dat hij het volgende slachtoffer wordt.

Mirrors 2Mirrors 2 was voor mij een verrassing; het eerste deel was redelijk, maar door het vele spektakel soms iets over de top. Het open einde ervan deed mij dan ook niet bepaalt uitkijken naar Mirrors 2, maar gelukkig is Mirrors 2 een compleet nieuw verhaal met een nieuw Mayflower warenhuis en oude spiegels.

Het is heerlijk om te zien dat dit tweede deel lekker luguber begint, het duurt even voordat doorhebt dat er nog helemaal geen verhaal aanwezig is. En pas na drie heerlijke moorden op de collega’s van Max begint het verhaal te lopen, al is het geen bijster origineel verhaal, de ontknoping ziet goed inelkaar.

De extra’s op de DVD, waarin alle effects van de bloederige moorden tot in de details worden uitgelegd, zijn verplichte kost. Ook vertelt regisseur Víctor García waarom hij zo blij zijn met een direct-to-disc release en de extra speelruimte die een bioscoop productie niet zou hebben. Is Mirrors 2 beter dan het eerste deel van regisseur Alexandre Aja? Bijna, ondanks het prima regie-/acteerwerk mist dit deel toch de spanning en het ongemakkelijke gevoel dat Mirrors wel wist op te wekken. Mirrors 2, geen must-have, maar wel leuk om te hebben.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
De DVD Mirrors 2 van 20th Century Fox Home Entertainment is nu te koop en te huur.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer