Film & TV | Games | Boeken & Comics

Slechte ‘Tribute to Horror’ bij Oscars

Tribute to Horror bij de Oscars! Leuk idee, slechte uitvoering. De Academy heeft geen flauw benul aan welke horrorfilms ze ooit een Oscar gaven.

Het horrorgenre won in totaal 26 Oscars sinds de beeldjes worden uitgereikt, maar een groot deel daarvan werd afgelopen nacht ontkent door de Academy. Was het 37 jaar geleden dat het horrorgenre voor het laatst aandacht kreeg van de Academy met The Exocist? Nee.

Zo wordt onder andere de grootste en laatste horrorwinnaar Silence of the Lambs met 5 Oscars genegeerd. Gelukkig hebben wij wel een compleet overzicht welke horrorfilms ooit een Oscars wonnen.

academy awards - horrorDe Tribute to Horror van de Oscars kwam een beetje op mij over alsof de Academy met een bosje bloemen sorry wil zeggen, maar zelf niet weet waarvoor. Misschien verwachten ze dat films als Wolfman, Shutter Island, The Crazies, Legion komende Oscars kans maken en er nu alvast voor warmlopen? Of misschien hoop ik dat zelf.

Toch is het filmpje wel aardig om te kijken, in het eerste deel begint met Paranormal Activity: Steve Martin en Alec Baldwin, waarna ‘softhorror’ Taylor Lautner en Kristen Stewart de Tribute to Horror inleiden met een dus niet zo geslaagde speech.

Het filmpje is helaas van slechte kwaliteit en kan elk moment worden verwijderd van YouTube, de Academy heeft namelijk liever niet dat je het terug kijkt.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden