Paranormal Activity 2: geen slapeloze nachten, wel kippevel

Een lowbudget film wordt in 2009 opeens de hit en kaskraker van het jaar, kan het nu verschenen onvermijdelijke vervolg Paranormal Activity 2 deze hype doen herleven?

We leren het gelukkige gezin van Kristi en Daniel kennen dat net is uitgebreid met het jongetje Hunter, zijn oudere zus Ali filmt de eerste dagen van het nieuwgeboren familielid voor als hij later groot is. Het geluk duurt niet lang, het huis wordt volledig overhoop gehaald, geen sporen van braak, niks gestolen en alle deuren op slot. Het is de eerste van een reeks vreemde gebeurtenissen. Genoeg reden om het huis vol te hangen met beveiligingscamera’s.

De zus van Kristi komt regelmatig met haar man op bezoek en we kennen ze nog uit het eerste deel van Paranormal Activity; Katie en Micah Sloat. De eerste helft van de film is rustig, er gebeuren een paar vreemde dingen, maar echt spannend wordt het niet. Maar dit verandert met een knaller van een schikmoment is de spanning in de bioscoop te voelen, een onbehagelijk gevoel dat je ieder moment weer verrast kan worden. De referenties naar het eerste deel van Paranormal Activity worden sterker en het leven van het gezin wordt er niet vrolijker op.

paranormal activity 2 baby

Dat Paranormal Activity 2 zoveel duurder is geworden dan het origineel is waarschijnlijk voor een groot deel te danken aan de marketingcampagne, overal werden andere teasers van de film aangeboden, waar soms weinig en soms schokkende dingen gebeuren. Bijna al deze filmpjes vertonen een ‘storing’ in de opname of het verschil met het spiegelbeeld, het maakt je toch nieuwsgierig. Maar het is dan toch echt jammer dat deze effecten in de film niet terugkomen.

Paranormal Activity 2 overstijgt het eerste deel niet, de film is meer een verlengde er van, ook deze film blijft vragen oproepen en ik zie een duidelijke opening voor een nieuw deel. Mocht je totaal ongevoelig zijn voor de gebeurtenissen in Paranormal Activity 1 dan kun je ook beter dit deel mijden. Toch zal Paranormal Activity 2 menigeen wederom kippenvel bezorgen, maar verwacht geen slapeloze nachten.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      

Koop Paranormal Activity 2 op blu-ray of dvd via Bol.com

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer