Film & TV | Games | Boeken & Comics

Rare Exports Inc. korte films over kerstmannenjacht

Rare Exports Inc.In 2003 en 2005 maakte de Finse regisseur Jalmari Helander twee korte films over Santa waaruit blijkt dat kerstmannen een zeer zeldzaam diersoort is. Een groep getrainde mannen zorgt er voor dat er genoeg kerstmannen gevangen worden, traint deze wilde kerstmannen om netjes met kindertjes om te gaan en verzendt deze inmiddels tamme dieren over de hele wereld.

Rare Exports: Part 1, the hunt
[vimeo 16878465 w=620 h=341]

Rare Exports: Part 2, safety instructions
[vimeo 16878867 w=620 h=341]

Avondvullende horrorfilm

Nu maakt de regisseur de stap naar een avondvullende horrorfilm rond dit concept, de film speelt rond het ontstaan van deze kerstmannenjacht en -handel. In de bergen van Korvatunturi wordt op 486 meter diepte een kerstman ontdekt, de lokale bevolking die dacht dat de kerstman een sprookje was besluit om de oude man te gaan redden. Ze kunnen nooit vermoeden dat het voor eeuwig hun kerstgedachte zal veranderen.

Rare Exports: A Christmas Tale zal 3 december in Finland zelf gaan draaien en waarschijnlijk niet veel later in Nederland en België, mits hij hier in de bios komt. Een maand eerder zal Sinterklaas al flinke horror in Nederland gaan brengen, toeval?

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden