De oorsprong van Alien is duister, 2 prequels in de planning

1

Ridley Scott zal werken aan 2 prequels van de populair space-horror Alien uit 1979. De films die meer dan 30 jaar ná het origineel uitkomen, spelen zich zo’n 30 jaar vóór het origineel af en zullen de oorsprong van deze moordende Aliens verklaren.

Ridley Scott was ook regisseur van de Alien van 1979, maar de vervolgen zijn onder andere geregisseerd door James Cameron, waarom Scott nooit is gevraagd weet ook hij zelf niet. Het moment dat er door LOST-bedenker Damon Lindoff geschreven werd aan het script voor de prequel sprong de inmiddels 72-jarige Ridley Scott er meteen bovenop.
fake alien prequel art

“It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”

De nog naamloze prequel van Alien zal in 3D worden opgenomen en uit twee delen bestaan. De films staan in de planning voor eind 2011 en 2012. De bovenstaande conceptart is overigens fake, hoewel het wel prachtig is gemaakt.