Recensie SAW 3D: is dit de finale?

Couponactie INT boeken - aug

The Last Piece of the Puzzle is you! Het zevende deel uit de SAW franchise moet een spetterend einde worden, zoveel is mij duidelijk en ik kijk voor de zekerheid nog de korte samenvatting van deel 1 tot en met 6. Ik zit klaar voor SAW 7 in 3D, ik ben klaar voor de finale.

SAW 3D begint dan ook veel belovend, in de etalage van een drukke winkelstraat wordt de eerste val neergezet. Een meid houdt er twee relaties op na en haar leven ligt nu in handen van beide mannen, gaan de mannen met elkaar de strijd aan of dumpen ze beiden de vrouw? “We’re breaking up” was nog nooit zo letterlijk..

Openingsscene Saw 3DTot nu toe werd er nog niet bij stilgestaan, maar als je de vallen van Jigsaw overleefd, begrijp je de zonden die je hebt begaan en zou je je herboren moeten voelen. Een groep overlevenden van Jigsaw zit echter met een trauma en zoekt steun bij de praatgroep van Bobby Dagen.

De sympathieke gespreksleider Bobbie Dagen is misschien wel de grootste crimineel uit de SAW-serie, gedreven door een geöliede marketingmachine verdient hij bakken met geld over de rug van de slachtoffers.

Natuurlijk wordt hij hier op toepasselijke wijze voor gestraft, in een veelvoud van vallen zal hij zijn marketingteam en zijn vrouw moeten redden. De andere helft van het verhaal loopt rond de erfenis van Jiwsaw, na de dood van John zijn de leerlingen het duidelijk niet eens over de voortzetting van de wijze lessen, het is het directe vervolg op de verhaallijn uit de vorige films en gaat hierin zeker een stap verder.

SAW 7 - trapHet verhaal is zeker iets beter dan de laatste paar SAW-delen, maar het is daarmee nog niet de grote finale die het belooft. De film begint geweldig met de val in een etalage voor een groot winkelend publiek, toch speelt de rest van SAW 3D zich weer af in de kleine duistere gebouwtjes die we kennen uit alle andere delen.

Nieuw is natuurlijk dat dit deel volledig in 3D is gefilmd, het ziet er goed uit en is in een paar scenes ook zeker erg vermakelijk, voor het grootste deel van de film is het helaas geen grote toevoeging. Het acteerwerk is als de film; voldoende zonder uitzonderingen.

Saw 7 3D beloofde een grote finale te worden, maar valt toch in herhaling. De elf nieuwe moordmachines zijn heerlijk gruwelijk en wederom erg vermakelijk en het verhaal rond Bobby Dagen is goed gevonden, maar het geheel is geen afronding, geen knaller, geen finale. Geen onaardige horrorfilm, maar het had spectaculairder en grootser gemogen.

Waardering: 3 / 5 sterren      

SAW 3D draait vanaf 6 januari in de bioscoop.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer