Recensie SAW 3D: is dit de finale?

The Last Piece of the Puzzle is you! Het zevende deel uit de SAW franchise moet een spetterend einde worden, zoveel is mij duidelijk en ik kijk voor de zekerheid nog de korte samenvatting van deel 1 tot en met 6. Ik zit klaar voor SAW 7 in 3D, ik ben klaar voor de finale.

SAW 3D begint dan ook veel belovend, in de etalage van een drukke winkelstraat wordt de eerste val neergezet. Een meid houdt er twee relaties op na en haar leven ligt nu in handen van beide mannen, gaan de mannen met elkaar de strijd aan of dumpen ze beiden de vrouw? “We’re breaking up” was nog nooit zo letterlijk..

Openingsscene Saw 3DTot nu toe werd er nog niet bij stilgestaan, maar als je de vallen van Jigsaw overleefd, begrijp je de zonden die je hebt begaan en zou je je herboren moeten voelen. Een groep overlevenden van Jigsaw zit echter met een trauma en zoekt steun bij de praatgroep van Bobby Dagen.

De sympathieke gespreksleider Bobbie Dagen is misschien wel de grootste crimineel uit de SAW-serie, gedreven door een geöliede marketingmachine verdient hij bakken met geld over de rug van de slachtoffers.

Natuurlijk wordt hij hier op toepasselijke wijze voor gestraft, in een veelvoud van vallen zal hij zijn marketingteam en zijn vrouw moeten redden. De andere helft van het verhaal loopt rond de erfenis van Jiwsaw, na de dood van John zijn de leerlingen het duidelijk niet eens over de voortzetting van de wijze lessen, het is het directe vervolg op de verhaallijn uit de vorige films en gaat hierin zeker een stap verder.

SAW 7 - trapHet verhaal is zeker iets beter dan de laatste paar SAW-delen, maar het is daarmee nog niet de grote finale die het belooft. De film begint geweldig met de val in een etalage voor een groot winkelend publiek, toch speelt de rest van SAW 3D zich weer af in de kleine duistere gebouwtjes die we kennen uit alle andere delen.

Nieuw is natuurlijk dat dit deel volledig in 3D is gefilmd, het ziet er goed uit en is in een paar scenes ook zeker erg vermakelijk, voor het grootste deel van de film is het helaas geen grote toevoeging. Het acteerwerk is als de film; voldoende zonder uitzonderingen.

Saw 7 3D beloofde een grote finale te worden, maar valt toch in herhaling. De elf nieuwe moordmachines zijn heerlijk gruwelijk en wederom erg vermakelijk en het verhaal rond Bobby Dagen is goed gevonden, maar het geheel is geen afronding, geen knaller, geen finale. Geen onaardige horrorfilm, maar het had spectaculairder en grootser gemogen.

Waardering: 3 / 5 sterren      

SAW 3D draait vanaf 6 januari in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. Tommy zegt

  Hier zit ik al een tijd weer op te wachten. Ook al heb ik er al veel rond gelezen en spoil ik hier en daar wat voor mezelf, toch zijn de verwachtingen hoog. Zij die vinden dat er tegenvallende delen in de franchise zaten: ik denk dat hier eerder een soort gewenning van de gruwel in het “spel” is en sommigen vinden het vergezocht worden. Tot hiertoe valt nochtans alles steeds mooi in de plooi en vind ik de vervolgen zeker aanvaardbaar. Mijn kop eraf moest dit écht het laatste deel worden… 🙂

  1. Frank zegt

   Ik gok dat dit ‘voorlopig’ het laatste deel is en dat we zeker de komende 5 jaar geen nieuw deel zullen zien. De filmmakers zijn gelukkig allen druk bezig met andere projecten, dit overigens soms de gruwelijkheid van Saw meenemen, ze zullen zichzelf alleen maar in de weg gaan lopen en ja, ik denk dat men de serie wel een beetje zat begint te worden.

   Toch vind ik het een hele prestatie om in zeven achtereenvolgende jaren een deel uit te brengen zonder dat er een echte flop tussen zit.

   1. Tommy zegt

    Ondertussen deel 7 gezien en ook deze vond ik “gruwelijk” goed hoor. OK, het neigt soms eerder B-film, maar het zet de franchise toch respectvol voort. Vijf jaar wachten voor deel 8?? Dan hoop ik dat er niet eerder een remake van deel 1 volgt … 🙂

 2. iemand zegt

  Ieell, gatsiee, Wie kijkt dit nou? Weet je hoe slecht dit is?
  ALS JE DIT KIJKT BEN JE BEETJE DOM… Want dit wil je toch nu
  of later niet aan je kinderen laten zien?
  Straks doen ze het na…

 3. Femke zegt

  Srsly ik hou van saw, en btw Tobin Bell zei dat er wss in 2012 een saw 8 komt.

 4. imke suijkerbuijk zegt

  wat een slechte film er zit geen verhaal in het is echt heel nep en er gaan onnodig veel mensen dood daarbij is het echt vies hoe deze mensen dood gaan de eerste gaan nog ergens over maar deze slaat nergens op echt bar slecht

  1. S. zegt

   Ik heb em niet gezien omdat ik bang was dat ie heel slecht zou zijn… maar dat er onnodig veel mensen op een vieze manier doodgaan zou voor een horrorliefhebber toch geen probleem moeten zijn 😉 dat is toch een beetje waar horror (voor een heel groot gedeelte) om draait 🙂 zeker de tortureaftaking van t genre.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...