Film & TV | Games | Boeken & Comics

Vampierenserie True Blood seizoen 1 op dvd

Over de serie True Blood hebben we al regelmatig geschreven, niet zo heel vreemd als je begrijpt dat één van onze doelen met DeNachtvlinders.nl is om horror in Nederland sexiër op de kaart te zetten, de Southern Vampirestyle in de boeken van schrijfster Charlaine Harris en de tv-serie van producent Alan Ball passen hier dan ook helemaal in thuis.

Over de 12 afleveringen die op de True Blood seizoen 1 dvd staan zal ik dan ook kort zijn: Het is een must-see, ook voor mensen die niet van horror of fantasy houden, de dramaserie blijft in alle afleveringen boeien.

Audiocommentaar

Van de 12 afleveringen zijn er 6 voorzien zijn van commentaar die een leuk kijkje achter de schermen geven. De dubbelcommentaren zijn heerlijk om te luisteren en ook de visie van producent Alan Ball geeft je een bredere blik op de serie. Het commentaar van aflevering 7 en 11 is helaas iets minder spannend.
Aflevering 1: Producent Alan Ball
Aflevering 2: Anna Paquin (Sookie) en regisseur Scott Winand
Aflevering 4: Scenarist Brain Buckner en regisseur Micheal Lehman
Aflevering 5: Stephen Moyer (Bill) en regisseur Dan Minahan
Aflevering 7: Regisseur Marcos Siega
Aflevering 11: Scenarist/regisseur Nancy Oliver

A mock-u-mentary about vampires in America

Als toetje een documentaire over de ‘Great Revelations’: De uitvinding van Tru:Blood en de openbaring van de vampieren in Amerika. Op een paar slecht belichte scenes na, is het een leuk extraatje dat je misschien zelfs nog vóór de eerste aflevering moet kijken.

De serie is simpelweg een dikke 9 waard, maar het audiocommentaar haalt dit helaas niet, het zijn aflevering 7 en 11 die het cijfer omlaag halen naar een 7. De mockumentary is kort en vermakelijk, maar de kwaliteit is behoorlijk lowbudget, hetgeen in flink contrast staat met de serie. Alles bij elkaar is de serie een must have.

True Blood dvd s1De hitserie True Blood weet op FOXlife iedere maandag om 20.30 uur al veel volgers aan zich te binden, in maart vond onder grote belangstelling van vele bekende Nederlanders en andere genodigden het True Blood Vampire Ball plaats. Deze sexy vampierenserie is vanaf 23 juni verkrijgbaar op dvd.

True Blood speelt zich af in het stadje Bon Temps in Louisiana, waar sinds de uitvinding van synthetisch bloed, de vampieren geen menselijk bloed meer nodig om te overleven, maar in de schaduw van de nacht blijken zij over duistere en bloeddorstige geheimen te beschikken.

De hoofdpersoon in de serie is Sookie Stackhouse, gespeeld door Anna Paquin. Zij is een telepathische serveerster die een relatie krijgt met de 173-jarige vampier Bill. Als Sookie Stackhouse beschikt zij over gaven om gedachten te kunnen lezen, echter dit houdt zij voor iedereen verborgen. Voor deze rol ontving de actrice in 2009 een Golden Globe. Bill wordt gespeeld door acteur Stephen Moyer met wie Anna in het echte leven ook een relatie heeft.