Film & TV | Games | Boeken & Comics

Stephen Kings Bag of Bones wordt tv-serie

Tegenwoordig is er alleen maar ruimte voor remakes, sequels of tienerfilms, daarom is na drie jaar proberen om Bag of Bones op het witte doek te krijgen besloten om er een vier uur durende miniserie van te maken. It’s a ghost story for grown-ups. Television is the only place you can do that. Dat je op deze manier meer tijd hebt voor het verhaal is een mooie bijkomstigheid.

Regisseur Mick Garris deed deze uitspraken tijdens een signeersessie. Helemaal vreemd is het niet dat Garris betrokken is bij het project, eerder werkte hij al aan meerdere bewerkingen van Stephen King: Quicksilver Highway, The Shining miniserie, Sleepwalkers, Desperation tv-serie en The Stand. De productie begint in juni en de serie zal ergens in 2011 op televisie te zien zijn.

Vel over Been

Stephen Kings boek Bag of Bones in naar het Nederlands vertaald als Vel over Been.

stephen king - vel over beenBestsellerauteur Michael Noonan is zichzelf niet meer na de plotselinge dood van zijn vrouw Johanna. Hij krijgt geen letter meer op papier. Overdag doodt hij de tijd met kruiswoordpuzzels, ’s nachts wordt hij geplaagd door nachtmerries over Johanna en hun zomerhuis Sarah Laughs in Maine.

Ze is heel aardig – een doodgewoon meisje uit het dorp – maar ze kan je in moeilijkheiden brengen.’

Ondanks die nachtmerries – of misschien wel juist vanwege de nachtmerries – besluit Michael naar Maine te gaan. Hij is ervan overtuigd dat hij eerst moet ontdekken wat Johanna hem probeert duidelijk te maken over Sara Laughs, het dorp en zijn vijandige bewoners, voordat hij de draad van zijn leven weer op kan pakken…

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden