Film & TV | Games | Boeken & Comics

Te Koop: Horrorhuis te Amityville

Mocht je momenteel een nieuw leuk huisje aan het zoeken zijn, je wilt graag verhuizen naar Amerika en je hebt wel zin in wat spanning, misschien is dan dit wat voor je:

Te koop: Nederlands Koloniaal huis gebouwd in 1927, liggend aan de Amityville Rivier. Het huis heeft  elf kamers waaronder vijf slaapkamers en 3 badkamers, een garage, een gerenoveerd boothuis en met een beetje mazzel ook een demonische geest.

Het huis waar we het over hebben is het wereldberoemde Amityville horror huis.

Familie DaFoe

In november 1974 werden zes mensen uit de DeFeo Familie doodgeschoten terwijl ze in het huis aan het slapen waren. De oudste zoon, Ronald DeFeo Jr, is op 23 jarige leeftijd veroordeeld voor de moord op zes familieleden. Hij verklaarde dat een mysterieuze stem vertelde dat hij deze moorden moest begaan. Hij zit nog steeds achter de tralies.

Familie Lutz

In 1975 trekt de Lutz familie in het huis. Het huis is volgens de familie Lutz hun ware droomhuis.  Maar hun droom werd een ware nachtmerrie. In het huis worden ze geteisterd door onverklaarbare paranormale verschijnselen. En na 28 dagen vluchten ze voor hun leven.

Amityville Horror HuisZe beweren visioenen te hebben gehad over met slijmbedekte muren. Het meubilair verschuift uit zich zelf en ook werden hadden ze allemaal last van stemmingwisselingen.

Het verhaal van de familie Lutz is opgeschreven door Jay Anson en werd een bestseller. Ook is het zijn er negen films gemaakt rondom het Amityville mysterie.

Familie Cromarty

In 1977 wordt het huis opnieuw bewoond , ditmaal door de familie Cromarty. Doordat het huis door diverse films en boeken vaak in het nieuws komt en veel nieuwsgierige dagjesmensen trekt, veranderen ze het adres, van 112 Ocean Avenue naar 108 Ocean Avenue, in een poging om hun privacy te waarborgen.

De familie Cromarty heeft 10 jaar in het huis gewoond zonder dat er iets opmerkelijks is gebeurd. Behalve dat er weleens geïnteresseerde mensen op de stoep staan. Vooral rond Halloween schijnt het een behoorlijk trekpleister te zijn voor horror-liefhebbers.

In 1987 hebben zij het huis verkocht aan familie O’Neill, die het vervolgens in 1997 verkocht aan de huidige eigenaar.

$1,15 miljoen

Het huis is op 24 mei 2010 de markt opgegaan voor $1,15 miljoen. Of het huis spookt? Geen idee. Het drama van DaFoe’s is waargebeurd. Maar aan het verhaal van de familie Lutz kloppen veel dingen niet, en daardoor denken veel mensen dat het een Hoax is. Toch zou ik er geen nacht in willen slapen…