Killer Kerstfilm Top 5: A Very Bloody Christmas! (2010 edition)

Nu de Nederlandse release van Rare Exports is uitgesteld, zullen we het met andere AXE-mas slashers moeten doen. In tegenstelling tot Halloween horror is de spoeling ‘holly horror’ behoorlijk dun.

Je hebt Silent Night, Deadly Night (1984) en diens 4 sequels (1987, 1989, 1990, 1991), Black Christmas uit 1974 en de remake uit 2006. Silent Night, Bloody Night (1974), You Better Watch Out (1980), Gremlins (1984) en Santa Claws (1996) mogen natuurlijk ook niet ontbreken, al hebben ze niet mijn voorkeur.
Dit zijn mijn favorieten voor een koude Kerstavond:

Santas Slay (2005)

Santa's Slay 2005

Santa’s Slay valt in de categorie horrorkomedie en daar hou ik wel van. Dat Santa eigenlijk Satan is, wordt al duidelijk in de geniale openingsscene waar onder andere Chris Kattan, Fran Drescher en James Caan op hilarische wijze worden afgeslacht.

Deze Kerstman is geen goedmoedige dikzak, maar een afgetrainde beul. Het feit dat deze rol gespeeld wordt door worstelaar Bill Goldberg geeft zeker extra cachet aan de film. De regie is in handen van David Steiman, voormalig assistent van BrettRatner, die de film produceerde.
Koop bij bol.com

Jack Frost (1996)

In Jack Frost (niet te verwarren met de gelijknamige familiefilm) is de horrorrol niet weggelegd voor de Kerstman, maar een sneeuwpop. Terwijl hij vervoert wordt naar zijn executie komt de gevangenenbus van seriemoordenaar Jack Frost (Scott MacDonald) in botsing met een truck vol genetisch materiaal. Jack Frost ontsnapt, maar muteert tot een moordende sneeuwpop. De special effects zijn low budget, het acteerwerk is slecht en de moordpartijen komisch, een aanrader dus.
Koop bij bol.com

A Christmas Carol

Christmas Carol 1984Hoewel A Christmas Carol door velen wordt gezien als een fijne Kerstvertelling, is het van oorsprong toch echt een spookverhaal. Vooral het eerste hoofdstuk bevat een aantal enge elementen, bijvoorbeeld als de geest van Jacob Marley, Ebenezer Scrooge bezoekt. En hoewel de ‘Ghost of Christmas Past’ en ‘Ghost of ChristmasPresent’ uiteindelijk wel meevallen, is de ‘Ghost of Christmas Yet To Come’ absoluut een onaangenaam type.

Het is dan ook zeker de moeite waard om een van de vele verfilmingen te bekijken, zoals die uit 1984 met George C. Scott of die uit 1999 met Patrick Stewart. Vermijd echter de musical versie met Kelse Grammer!
Koop bij bol.com

Santa Preys for X-mas (2010-?)

Santa Preys for X-mas moet een reeks van ‘horrorshorts’ worden. Episode 1 is al af, de overige 11 volgen hopelijk snel. Een Kerstelf wordt opgepakt voor de moord op de Kerstman. Terwijl hij tijdens het verhoor allerlei duistere geheimen onthult, gebeuren er in het mortuarium rare dingen. Santa blijkt een zombie te zijn en hij snakt naar hersenen en elfenbloed! Leuk detail, killerelf Dick wordt gespeeld door Ed Gale, die regelmatig als elf te zien is in ‘gewone’ Kerstfilms. Bekijk episode 1 hier.

Doctor Who Christmas Special

Doctor Who Christmas SpecialEerste Kerstdag 19:00 BBC1
Sinds 2005 trakteert de BBC ons elke Kerst op een Doctor Who Christmas Special en die kunnen behoorlijk creepy zijn. Kerstmannen, Kerstbomen en Kerstengelen worden ineens moordmachines die het op de mensheid hebben voorzien. Niks geen vrede op aarde, maar ‘Exterminate!’.

In de Kerstspecials zijn vaak opvallende gastacteurs te zien, zoals Kylie Minogue in The Voyage Of The Damned. Dit jaar is die rol weggelegd voor Michael Gambon, en als ik zeg dat deze Doctor Who Kerstspecial A Christmas Carol heet, dan weet je vast wel welke rol hij gaat spelen!
Koop bij bol.com
A Very Bloody Christmas Everyone!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. Guantaz zegt

  Santa’s Slay (2005) hahaha ken me die film nog wel herrinneren ja. Was wel een erg flauwe film van wat ik me nog kan herrinneren

  Ben erg benieuwd naar Santa Preys for X-mas (2010-?). Ik vind het idee van de film erg leuk gevonden.

 2. Martijn zegt

  Beetje late reactie, maar Silent Night, Deadly Night is toch echt mijn favoriete kerst horror! Heerlijke foute slasher.

 3. Johan de Joode zegt

  Mee eens, ik mis ook Silent Night Deadly Night en natuurlijk Black Christmas!

  1. Triggernils zegt

   Ik mis ook de echte toffe films zoals Silent Night Deadly Night en Black Christmas. Of semi-horror films zoals Ghostbusters of Gremlins maar die wel die sfeer hebben van kerst. De films in deze lijst spreken me niet zo aan.

 4. Kr1z zegt

  De aflevering ¨And All Through the House¨ van Tales of the Crypt (Season 1, Episode 2)
  Met Larry Drake als een Psycho killer in een kerstman outfit is leuk.

 5. hoferman zegt

  En vooral deze niet vergeten:

  Rare Export 2010
  http://www.youtube.com/watch?v=9RQlikX4vvw

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer