Trailer ZON 261, Zweedse film met zombieachtigen

Wanneer zijn zombies zombies? Als je het mij vraagt zijn de ondoden in deze Zweedse trailer geen zombies, maar desalniettemin zullen het ook niet je beste vrienden worden.

De film ZON 261 speelt zich af in 2013 tijdens etnischerellen tussen Zweden en immigranten in de havenstad Landskrona. De stad is een slagveld en een schip tot zinken gebracht. Als de politie het schip probeert te betreden worden ze aangevallen en gebeten door de crew, het duurt niet lang voordat ze veranderen in gewetenloze monsters.

Het virus verspreid zich snel en de stad wordt snel in quarentaine gebracht. Een kleine groep van zowel immigranten en Zweden raakt opgesloten, kunnen deze twee hun vijandigheden opzij leggen om samen de strijd aan te binden met deze zombieachtige monsters?

De producenten geven overigens zelf ook aan dat Zon261 geen zombiefilm is. “a zombie movie – that isn’t a zombie movie – about xenophobia” aldus Fredrik Hiller en Thabo Malmén. Een releasedate is nog niet in zicht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. Sjors zegt

  Waarom zijn het volgens jou geen zombies? Omdat ze (een mate van) intelligentie bezitten?

 2. Frank zegt

  Het zijn meer een stel hooligans (die overigens dus ook weinig intelligentie hebben :P)

 3. Jeroen zegt

  Ze zien er op zich redelijk zombie-achtig uit. Maar dat zegt niet alles natuurlijk… Gaan ze eerst dood voordat ze monsters worden? (-;

 4. Frank zegt

  Gisteren eindelijk La Horde gezien, maar nu lijkt de bovenstaande film wel heel erg op een remake daarvan te worden…

  1. Sjors zegt

   Dan hoop ik wel dat ‘ie beter is dan La Horde. Dat vond ik een grote teleurstelling eigenlijk.

  2. Frank zegt

   Ik was ook behoorlijk teleurgesteld in La Horde, het idee was leuk, maar helaas werd het net niet boeiend 🙁

 5. Tommy zegt

  Qua verhaal zag ik ook gelijkenissen, al moet ik La Horde nog wel zien (ik ga af op trailers en recensies), maar dat is voor binnenkort. Dit weekend staan beide Mirrors op het menu. Zal wennen worden na acht seizoenen “24” Kiefer Sutherland in een andere(?)/soortgelijke(?) rol te zien.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer