13 t/m 23 april: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Het 27ste Amsterdam Fantastic Film Festival zal dit jaar van 13 t/m 23 april plaatvinden,  waar genreaanduidingen als fantasy, horror, sciencefiction en animatie meer verhullen dan dat ze verhelderen. Met het programma wil Imagine laten zien dat de fantastische film veel meer heeft te bieden dan een optelsom van genres.  Ook voor de editie van 2011 beloven ze een programma vol met verrassende kruisbestuivingen, grote titels én films die op ontdekking liggen te wachten, arthouse én mainstream, crowdpleasers én films die verhitte discussies zullen uitlokken.

Naast het programma met ongeveer 45 lange en 25 korte films, gaat het festival  in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten en presenteert een masterclass in filmtheater Kriterion. Daarnaast worden de die-hard horrorfans op hun wenken bedient tijdens The Night of Terror in Tuschinski.

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Themaprogramma Cine Latino Fantástico richt de blik op de fantastische filmproductie in Zuid-Amerika en Mexico.

Na jaren van dictatuur en burgeroorlog is er in deze contreien een nieuwe generatie filmmakers opgestaan die, opgegroeid onder democratische regeringen, uitbundig haar vrijheid botviert in een veelkleurige, ongeremde kijk op het fantastische.

Het tweede themaprogramma, Power to the People, belicht een relatief nieuw en dankzij internet almaar in belang toenemend fenomeen. Film is niet langer een onaantastbaar eindproduct, maar het startpunt van allerhande mutaties.

Remixes, alternatieve trailers, officieuze vervolgen van The Lord of the Rings, Lego-versies van Star Wars, het is op internet allemaal te vinden. En nog legaal ook, zolang de makers zich verre houden van commerciële exploitatie. De actieve consument is zo onderdeel geworden van de filmcultuur, en films blijken veranderlijke processen. Een spannende nieuwe ontwikkeling die tijdens Imagine van vele kanten zal worden belicht.

Hoofdprogramma, themaprogramma’s, symposium en masterclass van Imagine vinden onderdak in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170 in Amsterdam. Het festival was vorig jaar ook al te gast op deze sfeervolle locatie met drie zalen en een gezellig café.  The Night of Terror zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Tuschinski 1, Amsterdam.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
 1. Menno zegt

  Ah jij noemt het ook bewust niet “Imagine”?

  1. Frank zegt

   Het is al zo’n lange titel, als ik het moet inkorten tot 27th Imagine AFFF wordt het er niet duidelijker op 😉

 2. Sjors zegt

  Yeah, The Night of Terror! Ik ben er zeker bij.

 3. Lester Cornfield zegt

  Het kan aan mij liggen, maar het lijkt erop dat er veelal dezelfde films als vorige jaar draaien.

  1. Sjors zegt

   Mocht je dat denken omdat je op de website hebt gekeken: daar staat het programma van vorig jaar nog op 😛

 4. Lester Cornfield zegt

  Ah, dat verklaard een hoop inderdaad. Thanx.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer