- advertentie -

’68 Encore Edition – Zombies in Vietnam

De zombie comic ’68 is voor sommigen bekend als een grote cult hit. De makers van de comic, Nat Jones, Mark Kidwell en Jay Fotos, brachten in 2006 de eerste serie van 4 comics uit. In 2011 hebben ze opnieuw een vierdelige serie uitgebracht. Nu is ’68 in een geremasterde versie van de 2006 comics uitgegeven onder de naam ’68 Encore Edition.

In ’68 Encore Edition volg je een peloton Amerikaanse soldaten in Vietnam. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vijand in de jungles van de Highlands, komt het peloton er achter dat er iets geks aan de hand is. De Viet Cong wil maar niet dood blijven. De soldaten, die al verwikkelt waren in een vreselijke oorlog, komen er achter dat ze ook niet meer op elkaar kunnen rekenen.

De vormgeving in de comic wordt mooi uitgewerkt door het korrelige kleurgebruik van Jay Fotos enerzijds, en het teken- en inktwerk van Nat Jones anderzijds. De smerige rottende zombies steken prachtig af tegen de duistere jungle-achtergrond.

Als je meer wilt zien over ’68 Encore Edition, kun je op Fangoria.com een preview van 9 pagina’s bekijken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Frank Mulder zegt

    Echt een aanrader. Ik heb zelf de losse comics (gesigneerd door Nat Jones) liggen. Mooie gast, goed verhaal!

  2. Martijn zegt

    Die preview ziet er goed uit. Ben de laatste tijd toch al veel meer comics aan het lezen dus eens even kijken of ik deze ergens kan krijgen.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…