Film & TV | Games | Boeken & Comics

Allerlaatste Nacht van de Geanimeerde Wansmaak

Op uitnodiging van het Holland Animation Film Festival stelde horror- en cultexpert Jan Doense, alias Mr. Horror, samen met collectionneur par excellence Michael Helmerhorst de Nacht van de Geanimeerde Wansmaak samen. Op het HAFF 2010 was de eerste editie te bewonderen, en nu na een succesvolle tournee langs diverse filmtheaters, presenteert Jan Doense vanavond voor de allerlaatste keer de Nacht van de Geanimeerde Wansmaak in Utrecht.

Vanaf 21:00 uur kan men genieten van een ontdekkingstocht door de donkere krochten van de geanimeerde wereldcinema, vol dubieuze trailers en fragmenten van mislukte animatiefilms. Met erotiek, racisme en halfbakken striphelden, variërend van een Russische variant op Goofy tot Captain America en Popeye. Met porntoons uit de oertijd, karikaturen en stereotypen in de commerciële cartoons, agit & antiprop, halfbakken ripoffs, artsy fartsy & underground clips en rukkige animatie als toegevoegde waarde van goedkoop gedraaide live action.

Kortom, films die om reanimatie vragen in een de zintuigen teisterend programma.

Nacht van de Geanimeerde Wansmaak gepresenteerd door Jan Doense in het Louis Hartlooper Complex Utrecht, vrijdag 24 juni om 21.00 uur. (Toegang: € 10,-)

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden