Film & TV | Games | Boeken & Comics

American Horror Story 2 zal er compleet anders uitzien

Hopelijk bent u niet gehecht geraakt aan het verhaal of de cast van het eerste seizoen van American Horror Story. Bedenkers Brad Falchuk en Ryan Murphy hebben na de seizoensfinale namelijk laten vallen dat het tweede seizoen van de succesvolle reeks er compleet anders zal uitzien.

Het is altijd de bedoeling geweest van beiden dat elk seizoen op zichzelf zou kunnen staan. In het eerste seizoen stond een spookhuis centraal en werden de hoofdrollen vertolkt door Dylan McDermott, Jessica Lange en de immer ravissante Connie Britton. In het tweede seizoen zal er een heel ander soort American Horror Story worden verteld en zal er met een volledig nieuwe cast worden gefilmd.

Welke type van horrorverhaal er centraal zal staan in het tweede seizoen, is nog een verrassing. Ryan Murphy liet verstaan dat er verschillende mogelijkheden zijn: seriemoordenaars, gevangenisverhalen, true crime, …. Wat zeker niet gemaakt zal worden in de komende seizoenen is een verhaal rond vampieren. Elk seizoen zal dus opgevat worden als een soort van miniserie met zijn eigen begin, midden en einde. Wat wel een rode draad zal blijven gedurende de seizoenen is het mysterieuze kantje van het verhaal, gecombineerd met aandacht voor de romantiek tussen de hoofdrolspelers.

Ondanks het feit dat seizoen 2 dus een volledige nieuwe cast zal krijgen, betekent niet dat de acteurs en actrices van het eerste seizoen niet meer te zien zullen zijn. Velen van hen hadden een meerjarig contract afgesloten en kunnen dus in het tweede seizoen nog een bijrol of een cameo krijgen. Sowieso zullen ze wel niet meer de hoofdrol krijgen en zullen ze ook niet meer hetzelfde personage als seizoen 1 spelen. Door elk jaar met een nieuwe cast te werken, hoopt Ryan Murphy dat hij enkele grote filmsterren kan overtuigen om de overstap te maken naar het kleine scherm. Volgens hem is er vaak veel interesse van klasse-acteurs om iets voor televisie te doen, maar willen ze niet gevangen zitten in een rol voor meerdere jaren. American Horror Story kan voor hen misschien een ideaal project zijn, waar ze slechts 3 à 4 maanden van hun tijd aan moeten spenderen.

Het tweede seizoen van American Horror Story zal in de loop van september-oktober 2012 voor het eerst te zien op de Amerikaanse kabelzender FX. Het eerste seizoen was de absolute koploper onder de nieuwe reeksen van alle kabelzenders en was meteen ook het beste eerste seizoen ooit van alle FX-producties. Het nethoofd van FX hoopt dan ook dat American Horror Story een echte Halloween-traditie mag worden onder zijn kijkers en heeft alle vertrouwen in de aanpak van de makers om elk seizoen met een nieuwe setting, nieuwe crew en nieuw horrorthema te beginnen.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden