- advertentie -

Recensie: Banshee (Kari Skogland, 2006)

Bashee - DVD ShockfilmZe noemen haar de Banshee. Sage Rion (Taryn Manning) is een pittige tante met een vlijmscherpe tong, een klein hartje en een heel groot talent: Banshee is de beste en snelste autodief van allemaal!

Toch had ze die Dodge Charger uit 1966 beter niet kunnen stelen. Want ook seriemoordenaars houden van klassieke wagens en deze sadistische engerd doet er alles aan om zijn auto terug weer te krijgen. Met de politie en de plaatselijke maffia op haar hielen, begint de zwaarste race uit Banshee’s carrière: een race tegen de klok!

Sadistisch, dat is inderdaad een term die bij deze film past, want ook de hoofdrolspeelster pakt direct alle mannen in de film hard aan. Het is duidelijk dat je niet met Sage moet sollen in deze ‘extreme fast, extreme furious’-wereld. Na de ongelukkige diefstal neigt de film een stevige politiethriller te worden, het zijn de gewelddaden van de seriemoordenaar die Sage in een val met een redelijke dosis gore storten.

Banshee is goed geacteerd en kijkt lekker weg, maar helaas zien we deze seriemoordenaar te weinig aan het werk en blijft de film slechts een stevige thriller.

Waardering: 3.5 / 5 sterren      

Vanaf 22 augustus is Bashee te koop op DVD van Shockfilm

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. VeryBloodyMary zegt

    Een soort Fast and the Furious dus?

  2. Tommy zegt

    Of een Gone In 60 Seconds b-formaat?

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.