Boekrecensie: ‘Mensenvlees’ is gruwelijk goede horror!

Mensenvlees - De Paepe en DepuydtEen bloedstollende exotische thriller met een psychologische twist, het is de omschrijving van het boek Mensenvlees van het Belgische schrijversduo De Paepe en Depuydt. Met zo’n titel en omschrijving gaan bij mij meteen bellen rinkelen, het klinkt als een boek met potentie.

Een groep toeristen reist naar Botswana, voor een tiendaagse safari op een houseboat in de Okavango Delta. De vakantiesfeer slaat om als hun reisbegeleidster, een medereizigster en ook de bemanning spoorloos verdwijnen. Het gezelschap probeert op eigen kracht te ontsnappen uit de groene hel en ontdekt dat zich in de Okavango meer schuilhoudt dan alleen wilde dieren…

Zuid-Afrika, decennia eerder. In het brein van de jonge Andries Swartwater ontkiemt het kwaad. Hij groeit op tot een monster, trekt op een moordende tocht door het zwarte continent en vlucht naar Europa. Als daar zijn plannen voor een rustige oude dag worden gedwarsboomd, keert hij terug naar Afrika.

De twee verhaallijnen hebben eigenlijk niets met elkaar te maken, maar naar mate de dagboekverslagen van Andries Swartwater meer richting het heden gaan en de situatie van de toeristen met de minuut hopelozer wordt, ontstaat een verhaal met horror in de puurste vorm.

Dat het boek erg wreed is geworden geeft het schrijversduo ook toe:
Els Depuydt: Er gebeuren vreselijke dingen in, ja.
Herbert De Paepe: Ik geef toe dat we af en toe dicht tegen het horrorgenre aanleunen. Dat heeft enerzijds te maken met mijn persoonlijke filmische voorkeuren, maar anderzijds vroeg het verhaal daar ook wel om.
Els Depuydt: Als je een seriemoordenaar door Zuidelijk Afrika laat reizen, dan gaat die onderweg geen bloemetjes plukken, begrijp je?
Herbert De Paepe: Precies. Als je een slechterik opvoert, dan moet die ook écht slecht zijn. Zonder al te veel prijs te willen geven: de slechterik in ‘Mensenvlees’ is het wansmakelijkste varken sinds Hannibal Lecter.

Waardering: 4.5 / 5 sterren      
Koop bij bol.comMensenvlees begint door de twee losse verhalen wat verwarrend, maar ontwikkelt zich al snel tot een gruwelijk goede horror! Het boek is van het schrijversduo De Paepe en Depuydt is dan ook een zeer geslaagd debut.

Het boek Mensenvlees is vorig jaar uitgegeven en kost €22,50.

Spannende boekenweken mei 2019

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Sjors zegt

  Klinkt goed 😀

 2. Bart zegt

  Recent gelezen (op reis dan nog!). Bij momenten ijzig qua gruwel. De omgeving wordt danig goed beschreven dat je de woestijn, de Okavango en andere plekken in dit boek echt proeft/ruikt.

 3. erika luit zegt

  lijkt me en spannende boek

  even over denken of hij op mijn lijstje komt van hebben

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer