Boekrecensie: Veertien – Dean Koontz

Zach beschikte over veel fantasie, maar daarmee verzeilde hij niet in de wereld van kwade geesten, noch in de wereld van zombies-vampiers-weerwolven of types-met-een-ijshockeymasker-op-en-een-kettingzaag-in-de-hand. – Veertien pag. 88

Veertien - Dean KoontzZack is de zoon van politierechercheur John Calvino, op zijn veertiende werd zijn familie vermoord en schoot hij de dader dood. Nu krijgt John op zijn werk te maken met een vergelijkbare moord, de overeenkomsten zijn angstaanjagend en hoe meer hij over de zaak krijgt te weten, des te erger wordt het voorgevoel dat een moordenaar zal toeslaan op de veertiende verjaardag van zijn zoon.

Het prachtige van Veertien is dat deze quote precies de richting van het boek aangeeft waar het boek over gaat, zonder iets vrij te geven. Het boek begint rustig, Dean Koontz neemt de ruimte om alle karakters tot leven te brengen tot dat je het gevoel hebt dat je de familie Calvino al jaren kent. Dat er storm op komst is voor de familie is vanaf bladzijde 1 duidelijk, maar niets is wat het lijkt tot aan het laatste hoofstuk.

Misschien wijdt Dean Koontz in Veertien soms te veel tijd aan subplots en details, in zijn geheel zul je zijn woorden steeds sneller verslinden. Laat je niet van de wijs brengen, Veertien begint als een politieroman, het is zeker een bovennatuurlijke thriller waar familieliefde, angst en horror voor het succes zorgen. Aanrader!

Waardering: ****½

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer