Twee bordspellen The Walking Dead aangekondigd

Niet één, maar er zijn twee The Walking Dead boardgames in ontwikkeling. De eerste in gebaseerd op de comics, de tweede legt de focus op de tv-serie (die gebaseerd is op de comics). Robert Kirkman en AMC hebben beiden afzonderlijk toestemming gegeven voor het ontwikkelen van de bordspellen.

Robert Kirkman’s The Walking Dead Board Game

Robert Kirkman's The Walking Dead Board GameIn deze versie, gebaseerd over een zeer populaire comics van Robert Kirkman krijg je de mogelijkheid om als Rick, Shane, Andrea en andere The Walking Dead personages te spelen, leren om te gaan met zombies, verzamelen van de rantsoen en het leven weer op te pakken na de grootschalige uitbraak.

“Het is prachtig om te mogen spelen met de uitgebreide wereld die Robert Kirkman heeft gecreeërd”, zegt Keith Tralins, game designer/directeur van MegaGigaOmniCorp. “Ons doel is om spelers de ervaring te bieden hoe het zou voelen om te overleven in een wereld waar zombies je permanent achterna zitten. Ik denk dat we dat doel bereikt.”

Robert Kirkman is blij enthousiast om zijn fans dit spel te laten spelen, “Ik heb altijd van gezelschapsspelen gehouden, maar had nooit verwacht dat dit cool zou worden! We hebben The Walking Dead bordspel een paar keer gespeeld op kantoor en het spel is erg getrouw aan de gebeurtenissen uit de comics. Ik ben onder de indruk van het werk van Z-Man games.”

Robert Kirkman’s The Walking Dead boardgame wordt uitgegeven door Z-Man games en is ontworpen en ontwikkeld door MegaGigaOmniCorp. Het spel voor 1-6 spelers van 13 jaar en ouder zal eind van de zomer uitkomen voor ongeveer $40,-

AMC’s The Walking Dead Board Game

AMC's The Walking Dead Board GameAan de andere kant heeft Cryptozoic Entertainment met de kabelmaatschappij AMC een deal gesloten voor het maken van een bordspel, gebaseerd op de serie dus. Ook hier speel je als een van de hoofdrolspelers uit de serie en moet je ziet de overleven is deze zombie-apocalyptische wereld. Niet alleen tegen de zombies, maar ook besmettelijke ziekten of andere mensen kunnen je ondergang betekenen.

Maar wordt je slachtoffer van de hongerige zombies, dan is het spel niet voor jou over en zul je als zombies de overige overlevenden het leven zuur kunnen maken.

Dit bordspel van The Walking Dead is ontwikkeld door Cryptozoic Entertainment met toestemming van AMC. Het spel voor 1-4 spelers van 13 jaar en ouder is te koop voor ongeveer €40,-.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer