- advertentie -

Comic: De koning is dood, lang leve de dode koning

Valen Brand was een rechtvaardige koning en een krachtige krijger. De comic begint met een korte, maar krachtige scène waar Valen en zijn soldaten verslagen worden door de necromancer, Korrus Null en zijn leger van monsters. Valen wordt vermoord, en weer tot leven gewekt.

Na de openingsscène springt de comic vooruit in de tijd en zie je hoe de ondode Valen geholpen wordt door een krijgster. Zij verbreekt de verbinding tussen Valen en de necromancer opdat deze geen invloed meer uit kan oefenen op de ongelukkige ex-koning.

Valen laat weten op zoek te gaan naar Korrus Null, om zijn ziel terug te krijgen. Maar dit gaat niet van een leien dakje. Er wordt enerzijds op hem gejaagd door zijn voormalige kameraden, anderzijds door groepen monsters.

Het eerste nummer laat hier en daar wat actie zien, maar richt zich vooral op de introductie van het verhaal. Pas op de laatste pagina’s begint het verhaal echt te intrigeren. De tekenstijl is lekker korrelig met volle kleuren, maar de personages zijn niet gedetailleerd uitgewerkt. De sfeer  komt hierdoor duidelijk naar voren, maar je kan niet spreken van hoogwaardige kunst.

Om de release van de comic wat extra kracht bij te zetten bedacht de schrijver, Michael Alan Nelsen (schrijver van o.a. de 28 Days Later comics), een nogal ludieke actie: van de 500 kopieën met de cover variant van Joe Juski, werden er maar 25 verzonden naar geselecteerde winkels. De rest werd verbrand. Zonde, ze hadden ook een leuke actie er voor kunnen bedenken, maar het is niet anders.

Het verhaal van Valen the Outcast is wel interessant, maar de uitwerking is wat te simpel voor mijn smaak. Nummer 1 kwam op 7 december in de schappen voor het luttele bedrag van $1,00. Voor een preview van de eerste editie en het filmpje van de verbranding kun je hier kijken.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Sjors zegt

  Rare actie, dat verbranden. Cover ziet er wel vet uit, behalve de voorgrond onderaan. Ik houd totaal niet van die ongedetailleerde stijl met dikke zwarte omlijning. Als dat ook in het stripboek staat, ga ik het zeker niet lezen.

 2. Max Jensch zegt

  Als je bedoelt wat ik denk dat je bedoelt moet ik je teleurstellen, dat met de belijning zit ook in de comic (hoewel ik het niet ongedetailleerd vind, behalve de gezichten van de naamloze badguys)

  Maar voor mij is eigenlijk die verbranding een enorme afknapper… Daar hadden ze gewoon een leuke actie van kunnen maken, retweet/facebook-liken/slogan/fanart-acties, en dan een hoop winnaars… Punt is wel dat nu 1 van de covers erg zeldzaam is, mgoed, das alleen maar leuk als de comic ook aanslaat. Ik vrees dat dat niet gaat gebeuren…

  1. Sjors zegt

   Daar hadden ze idd iets veel leukers voor kunnen bedenken.

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…