Film & TV | Games | Boeken & Comics

Cosmetica oorzaak einde van de wereld in comic Alpha Girl

Geen virus, maar dit keer zorgt de derderangs cosmeticafabrikant Moujou voor het einde van de wereld. Het bedrijf ontwikkelt een parfum met een feromoon er in. Er is alleen een kleine bijwerking: de vrouwen veranderen krankzinnige mannenverslinders, letterlijk.

Comic Alpha GirlHet verhaal draait om Judith. Ze is 17 jaar oud en ze is een typische middelbare scholier uit 1984. Ze rookt, ze draagt een t-shirt van de Ramones, spijbelt, etc. Maar, omdat ze geen parfum gebruikt, wordt ze ook geen zombie. Terwijl de wereld in chaos ligt, gaat Judith op zoek naar haar broertje. Onderweg komt ze Frank tegen, een 16-jarige jongen die in het huis van zijn ouders zit opgesloten. Samen vormen ze een team, ondanks het feit dat Frank een ‘bizar geheim’ heeft.

Tijdens de New York Comic Con 2011, vertelden de makers, Jean-Paul Bonjour en Jeff Roenning over hun creatie. Zo zijn de zombies niet van die trage, kreunende gekken, maar ‘snel, sterk en compleet krankzinnig’. Ook vertelde Roenning dat ‘je dingen zult zien, waar zelfs horrorregisseur Eli Roth misselijk van zou worden’.

Het verhaal klinkt erg interessant. Ik hoop alleen wel dat, in tegenstelling tot de online preview, het origineel ongecensureerd zal zijn. Niet dat ik per se naar zombie-borsten wil kijken, maar een beetje volwassenheid mag best.

Deel 1 van Alpha Girl komt uit in februari 2012 via uitgever Image Comics