Dean Koontz’ Frankenstein komt tot een eind

Frankenstein - The Final VolumeAfgelopen week besprak ik het boek Veertien van Dean Koontz, toen ik in diezelfde week deel 1, 2 en 3 van zijn Frankenstein-serie met €5 korting zag liggen heb ik ze direct gekocht. De boeken komen voort uit een project voor een televisieserie waar de schrijver aan mee werkte, maar hij was niet tevreden en trok zich terug.

Dean Koontz’ Frankenstein is een moderne bewerking van het verhaal van de Engelse schrijfster Mary Shelley uit 1818. Als de meer dan tweehonderd jaar oude Deucalion, het Monster, hoort dat zijn doodgewaande maker dr. Frankenstein onder de naam Victor Helios in New Orleans woont, gaat hij daarheen om hem te doden.

Daar is een seriemoordenaar aan het werk die met de lichaamsdelen van zijn vrouwelijke slachtoffers probeert om de perfecte vrouw te creëren. Het politieduo Carson en Michael onderzoekt deze zaak en als ze in contact komen met Deucalion, ontdekken ze dat Helios zeer gevaarlijke plannen heeft…

De hele reeks zou bestaan twee trilogieën, maar is met de verschijning van het vijfde deel Frankenstein: The Dead Town gisteren tot een vroegtijdig einde gekomen; Book Five – The Final Volume is te lezen op de cover.

In Nederland is recent bij Poema Pockets de vertaling van deel 4 – Verloren Zielen verschenen en volgend jaar zal ook het vijfde en laatste deel hier als vertaalde pocket verschijnen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6avP05wFHsw&w=620&h=383]

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer