- advertentie -

Dog Soldiers (Neil Marshall, 2002)

DogsoldiersEen peloton Britse soldaten wordt uitgezonden naar de wildernis van Schotland. Wat echter een routine-oefening had moeten zijn, verandert al snel in een ware nachtmerrie, als de mannen de dodelijk gewonde kapitein Richard Ryan en zijn aanstukk en gescheurde team vinden. Overdonderd door hetgeen ze gezien hebben, nemen de soldaten toevlucht in een verlaten boerenhuis diep in het woud. Al snel blijkt wie er verantwoordelijk zijn voor het bloedbad, als het huis wordt aangevallen door een groep weerwolven. Zonder contact met de buitenwereld, en maar weinig munitie, zullen de soldaten moeten vertrouwen op hun gevechtstraining om de nacht te overleven.

Een echte actiehorrorfilm is Dog Soldiers wel, mocht je niet van oorlogsfilms houden dan is de kans dat je Dog Soldiers goed vindt klein, zeker in het eerste half uur. Maar zodra de hoofdrolspelers (Liam Cunningham, Sean Pertwee en Emma Cleasby) echt in de problemen komen wordt de film nog redelijk verrassend, de (Britse) humor wordt beter en de weerwolven zien er nog niet eens zo gek uit.

 
Maar heeft grootste probleem aan de film is het tijdsbesef, wij hadden op den duur het idee dat de film zich over meerdere dagen afspeelde, terwijl aan het eind blijkt dat het slechts één nacht was. Waar het precies aan lag weten we niet, mogelijk is de film gedeeltelijk toch stiekem overdag opgenomen en zagen we het aan daglicht door de ramen.

Dog Soldiers is in 2002 geschreven en geregisseerd door Neil Marshall en deze maand opnieuw uitgegeven door VideoFilm Express. Voor mij had het niet gehoeven.

Waardering: 2.5 / 5 sterren      
He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. Jeroen zegt

  We hadden hem toen een keer in een horrornacht, volgens mij vonden we hem wel ok. Maar wel vaag, dat wat je zegt over dag en nacht was ons toen ook al opgevallen.
  Maar dat vage kon ook aan onze bierconsumptie liggen… Voor een horrornacht wel te doen.

  1. Frank Mulder zegt

   Ik kon hem daarom ook net geen onvoldoende geven, maar ook niet meer. 😛 Zeker een film die geschikt is voor een horroravond inderdaad.

 2. S. zegt

  ..is idd een middelmatige film.. de weerwolven maken t waard em te kijken…die zien er, gezien t niveau van de rest van de film, wel lekker uit..

 3. Martijn Knegt zegt

  Ik heb mij destijds toch aardig vermaakt met deze film, binnenkort maar eens herbekijken.

 4. Tommy zegt

  Uit deze film is mij maar een scene bijgebleven en dat was met een hondje en wat darmpjes 🙂 voor de rest is het al zolang geleden dat ik em inderdaad nog eens in de kast moet zoeken

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.