Dog Soldiers (Neil Marshall, 2002)

DogsoldiersEen peloton Britse soldaten wordt uitgezonden naar de wildernis van Schotland. Wat echter een routine-oefening had moeten zijn, verandert al snel in een ware nachtmerrie, als de mannen de dodelijk gewonde kapitein Richard Ryan en zijn aanstukk en gescheurde team vinden. Overdonderd door hetgeen ze gezien hebben, nemen de soldaten toevlucht in een verlaten boerenhuis diep in het woud. Al snel blijkt wie er verantwoordelijk zijn voor het bloedbad, als het huis wordt aangevallen door een groep weerwolven. Zonder contact met de buitenwereld, en maar weinig munitie, zullen de soldaten moeten vertrouwen op hun gevechtstraining om de nacht te overleven.

Een echte actiehorrorfilm is Dog Soldiers wel, mocht je niet van oorlogsfilms houden dan is de kans dat je Dog Soldiers goed vindt klein, zeker in het eerste half uur. Maar zodra de hoofdrolspelers (Liam Cunningham, Sean Pertwee en Emma Cleasby) echt in de problemen komen wordt de film nog redelijk verrassend, de (Britse) humor wordt beter en de weerwolven zien er nog niet eens zo gek uit.

 
Maar heeft grootste probleem aan de film is het tijdsbesef, wij hadden op den duur het idee dat de film zich over meerdere dagen afspeelde, terwijl aan het eind blijkt dat het slechts één nacht was. Waar het precies aan lag weten we niet, mogelijk is de film gedeeltelijk toch stiekem overdag opgenomen en zagen we het aan daglicht door de ramen.

Dog Soldiers is in 2002 geschreven en geregisseerd door Neil Marshall en deze maand opnieuw uitgegeven door VideoFilm Express. Voor mij had het niet gehoeven.

Waardering: 2.5 / 5 sterren      

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer