- advertentie -

Dracula: The Company of Monsters wordt gratis webcomic

In 2010 verscheen het eerste deel van de comicreeks Dracula: The Company of Monsters van Kurt Busiek. In de reeks denkt een machtig bedrijf dat ze een nieuw machtsmiddel hebben gevonden, namelijk Dracula. De bedrijfsleiders denken dat ze Dracula in hun macht hebben, maar hierin vergissen ze zich schromelijk. Dracula laat zich namelijk niet zo maar controleren en begint een bloedige strijd om zijn vrijheid te heroveren.

Comic: Dracula Company of MonstersNa het succes van de printeditie komt de uitgever Boom! Studios met een gratis digitale versie van de reeks. Via de website wordt elke dag een nieuwe pagina gepubliceerd. Voor de digitale versie zal de printversie aangevuld worden met nieuwe en bijkomende tekeningen. Daarnaast zal de website ook regelmatig de makers aan het woord laten via een commentaarsectie, waardoor fans van de reeks een blik achter de schermen wordt gegund van hoe de comic is ontstaan en wordt gemaakt.

Dracula: The Company of Monsters werd bedacht door Kurt Busiek. Busiek is bekend geworden met zijn werk voor Marvel. Daar werkte hij jarenlang mee aan reeksen als The Avengers en Iron Man. Later creëerde hij voor Marvel het bekroonde Astro City. Voor Dracula: The Company of Monsters werkt hij voor de scenario’s samen met Daryl Gregory. Daryl Gregory is een SF-schrijver die eerder reeds de boeken Pandemonium, The Devil’s Alphabet en Raising Stony Mayhall schreef. In de comic-wereld werd hij bekend met zijn werk voor Planet of the Apes-comics. Het tekenwerk voor Dracula: The Company of Monsters is dan weer in handen van Scott Godlewski (Codebreakers) en Damian Couceiro (Rise of the Planet of the Apes).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Martijn zegt

    Hopelijk komt ie dan ook gratis op Comixology uit. Want een pagina per dag leest natuurlijk voor geen meter 🙂

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.