FOXlife zendt The Walking Dead tóch uit!

Eind vorig jaar moesten we het slechte nieuws brengen dat FOXlife de Amerikaanse dramaserie The Walking Dead niet zou uitzenden. De zombieserie paste namelijk niet in het format van het Nederlandse FOXlife. Daarmee vielen Nederland en België buiten de boot, de hitserie The Walking Dead geproduceerd voor de Amerikaanse kabelzender AMC werd naast Amerika in nog zo’n 120 landen uitgezonden bij de diverse kanalen FOX International Channels.

“Dat standpunt is inmiddels veranderd.” vertelde een woordvoerder van FOXlife ons vandaag. “We plannen het uitzenden van de serie in het najaar.”. Daarmee doelt de zender met name op het eerste seizoen van The Walking Dead, want of het tweede seizoen dat met Halloween in Amerika start er aansluitend op wordt uitgezonden, wilde men nog niet vertellen.

The Walking Dead

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige comics van Robert Kirkman en is geproduceerd en geregisseerd door Frank Darabont (The Green Mile en Shawshank Redemption). Het eerste seizoen bevat 6 afleveringen, een tweede seizoen van 13 afleveringen is onderweg en zal vanaf eind oktober (Halloween) in Amerika worden uitgezonden.

Horrordramaseries bij FOXlife

Toch heb ik er goede hoop in dat we dit najaar zowel The Walking Dead seizoen 1 als seizoen 2 bij FOXlife kunnen zien. En daarmee past de dramaserie prima in het rijtje tussen de andere twee horrordramaseries van FOXlife: TrueBlood met seizoen 4 in september en Being Human waarvan in mei het derde seizoen wordt uitgezonden.

The Walking Dead Blu-ray

Recent is in Amerika en Engeland de serie op Blu-ray verschenen. eOne Entertainment liet ons weten dat de serie wél in Nederland op disc zal worden uitgebracht, maar dat ze hiermee zullen wachten tot de serie is uitgezonden.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer