FOXlife zendt The Walking Dead tóch uit!

Eind vorig jaar moesten we het slechte nieuws brengen dat FOXlife de Amerikaanse dramaserie The Walking Dead niet zou uitzenden. De zombieserie paste namelijk niet in het format van het Nederlandse FOXlife. Daarmee vielen Nederland en België buiten de boot, de hitserie The Walking Dead geproduceerd voor de Amerikaanse kabelzender AMC werd naast Amerika in nog zo’n 120 landen uitgezonden bij de diverse kanalen FOX International Channels.

“Dat standpunt is inmiddels veranderd.” vertelde een woordvoerder van FOXlife ons vandaag. “We plannen het uitzenden van de serie in het najaar.”. Daarmee doelt de zender met name op het eerste seizoen van The Walking Dead, want of het tweede seizoen dat met Halloween in Amerika start er aansluitend op wordt uitgezonden, wilde men nog niet vertellen.

The Walking Dead

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige comics van Robert Kirkman en is geproduceerd en geregisseerd door Frank Darabont (The Green Mile en Shawshank Redemption). Het eerste seizoen bevat 6 afleveringen, een tweede seizoen van 13 afleveringen is onderweg en zal vanaf eind oktober (Halloween) in Amerika worden uitgezonden.

Horrordramaseries bij FOXlife

Toch heb ik er goede hoop in dat we dit najaar zowel The Walking Dead seizoen 1 als seizoen 2 bij FOXlife kunnen zien. En daarmee past de dramaserie prima in het rijtje tussen de andere twee horrordramaseries van FOXlife: TrueBlood met seizoen 4 in september en Being Human waarvan in mei het derde seizoen wordt uitgezonden.

The Walking Dead Blu-ray

Recent is in Amerika en Engeland de serie op Blu-ray verschenen. eOne Entertainment liet ons weten dat de serie wél in Nederland op disc zal worden uitgebracht, maar dat ze hiermee zullen wachten tot de serie is uitgezonden.

10 Reacties
 1. Sjors zegt

  Ze worden eindelijk verstandig 😛 Maar ja, nu heb ik het eerste seizoen natuurlijk al lang gezien. Kan niet wachten op het tweede seizoen!

  1. Frank zegt

   Tegen die tijd toch een aangename herinnering om die zes afleveringen nog eens te zien? 😉

   1. Sjors zegt

    Volgens mij kan ik het niet ontvangen 😛 Maar voor het tweede seizoen begint kijk ik het eerste ws nog wel een keer 🙂

 2. Michiel zegt

  Whoohoo!!! Het heeft even geduurd, maar dan toch EINDELIJK hun standpunt veranderd! 😀

  Tijd om mijn zenderpakketje uit te breiden!

 3. Jeroen zegt

  Ik ga ze ook weer kijken… als ik dat zou kunnen 😀

 4. Martijn zegt

  Beetje laat natuurlijk, ik denk dat een groot deel ze inmiddels via internet heeft gezien. Helemaal omdat ze het eerst niet zouden uitzenden.

  Ben wel benieuwd naar het nieuwe seizoen, al moeten ze wel het niveau van de eerste twee afleveringen halen want het werd daarna wel snel minder.

 5. VeryBloodyMary zegt

  Hehe, eindelijk!

 6. Gert-Jan zegt

  Ik zag seizoen 1 van de week bij Fame liggen, voor 39,99 euro. Helaas wel de importversie.

 7. kobus zegt

  waneer ken ik The Walking Dead – Season 1 kijke en waneer en ook bij upc kasje of niet en ken ik t gratis kijken

 8. Frank Mulder zegt

  The Walking Dead op FOXlife
  seizoen 1 vanaf dinsdag 20 september 21:20 uur.
  seizoen 2 vanaf dinsdag 1 november 21:20 uur.

  Per aanbieder zit de zender FOXlife in een ander pakket, en dat wil ook nog wel eens veranderen.

  ps: ik sluit de reacties, het laatste nieuws over deze serie is altijd te vinden via de link: The Walking Dead.

Praat mee in het forum

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...