Halloween Horror Show 2011 zeer geslaagd

Het was weer een volle (en dolle) bak bij de Halloween Horror Show in Amsterdam afgelopen zaterdag. Voor de derde keer kon men van de nachtelijke filmmarathon in Pathé Tuschinski genieten. Anders dan de voorgaande keren was het volledige programma nu ook in negen andere Pathé theaters zien (voorheen werd slechts een deel van het programma in andere Pathé theaters vertoond), in Den Haag was de Halloween Horror Show zelfs als eerste uitverkocht.

Films en seriesFilms en series
Halloween Horror Show 2011 Volle Zaal
Het was weer een volle (en dolle) bak bij de Halloween Horror Show. foto © Peter Dekker

De horrorfans werden getrakteerd op Don’t Be Afraid of the Dark, The Thing, Wake Wood en 11-11-11. Omdat er dit keer genoeg filmkopieën moesten zijn voor 10 theaters, werd de keuze voor Mr. Horror (Jan Doense) een beetje beperkt. Er zaten dan ook twee films bij die al eerder dit jaar elders te zien waren: Wake Wood werd in het bijzijn van producent Magnus Paulsson vertoond tijdens Imagine in april en Don’t Be Afraid of the Dark was in augustus op Lowlands te zien.

Ook dit jaar bleek het voor veel mensen moeilijk zich in te houden. Hoewel het niet, zoals bij de Night of Terror, de bedoeling is dat er luidruchtig gereageerd wordt op de films, was het ‘hoer-geroep’ niet van de lucht. Desalniettemin bleef de sfeer gemoedelijk en konden de meesten wel lachen om de, soms hilarische, opmerkingen die er werden gemaakt.

Halloween Horror Show 2011 Don’t Be Afraid of the Dark
Don’t Be Afraid of the Dark was in augustus al op Lowlands te zien.

Het hoogtepunt van de nacht was de aanwezigheid van Matthijs van Heijningen Jr. die zijn film The Thing in kwam leiden. Eigenlijk was hij naar Hollywood vertrokken om te gaan werken aan Army of the Dead, maar dat project liep stuk, dus hij moest iets anders gaan doen. Hij had zich altijd al afgevraagd wat er met The Thing (1982) gebeurd was en begon dit verder uit te werken, zo kwam hij op het idee van een prequel. Afhankelijk van het succes van The Thing is er nu ook weer een kans dat Army of the Dead een doorstart krijgt. Persoonlijk vond ik de prequel erg goed, zoals je later deze week in mijn recensie kan lezen.

Jan Doense en Matthijs van Heijningen Jr.
Het hoogtepunt van de nacht was de aanwezigheid van Matthijs van Heijningen Jr. foto © Peter Dekker

Ook dit jaar waren er weer een prijzen voor de beste kostuums. De derde prijs ging naar ‘de bruid’, de tweede prijs naar ‘zipper face’ en de eerste prijs naar ‘Alice in Wonderland’. Redelijk wat mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om verkleed te komen; de samenwerking met Amsterdam Spook alsmede The Walking Dead zombie walk eerder die avond zullen daar ook aan bij hebben gedragen. Zo heb ik in ieder geval één prijswinnaar (de bruid) eerder die avond bij de zombie walk gezien.

Al met al was het weer een zeer geslaagde nacht. Hoewel de het gratis Red Bull welkomstdrankje me niet de hele nacht wakker heeft kunnen houden, heb ik me prima vermaakt. Op naar de vierde editie van de Halloween Horror Show!

Halloween Horror Show Bruid Zipperface en Alice
Ook dit jaar waren er weer een prijzen voor de beste kostuums. foto © Peter Dekker

Voor meer foto’s van de Halloween Horror Show kijk hier.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer