- advertentie -

Happy World Zombie Day!

BRAAAINS! Dat is alles wat je vandaag hoeft te roepen, want vandaag, 8 oktober 2011, is het wereldzombiedag!

World Zombie Day, is een dag waarop alle zombieliefhebbers samen een steentje kunnen bijdragen aan de wereldwijde voedseltekorten. Op verschillende plekken ter wereld worden vandaag zombie gerelateerde evenementen gehouden de om eten in te zamelen voor de voedselbanken. Aan alle participerende zombies wordt gevraagd om houdbaar eten mee te nemen, dat vervolgens gedoneerd wordt aan de lokale voedselbank.

Meer dan 50 steden wereldwijd doen er vandaag mee aan World Zombie Day, onder andere New York, Pittsburgh, Paris, Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Dallas, Seattle en Tokyo.

In Pittsburgh, Philadelphia wordt er vandaag tijdens het Zombiefest een poging gedaan om het wereldrecord “Largest Gathering of Zombies” te verbreken. Het huidige record staat op naam van Seattle met het record van 4,522 zombies.

Helaas worden er in Nederland vandaag geen zombiewalks gehouden, maar uiteraard is dat geen reden om stil te blijven zitten. Je kunt vandaag altijd nog op zoek naar je innerlijke zombie en een bezoekje brengen aan de locale voedselbank om mensen in je omgeving te helpen. Dit kun je zelfs gemakkelijk vanuit je luie stoel doen via Voedselbanken Nederland.

En waarom zouden zombies voedsel geven aan mensen? Om dezelfde reden waarom een boer zijn varkens voert.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=L6IpjyiocJY]

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Gaetana zegt

  Too bad dat dat hier niet zo leeft, NL is misschien te klein voor dit soort evenementen. Maar zeker een goed initiatief, brengt de voedselbanken en hun problemen van voedseltekort aan het licht. Zeker nu het kouder wordt, is dit handig! 🙂

 2. Pestiis zegt

  goed initiatief…
  lijkt een beetje op wat wij hier in Arnhem als doel hadden met de zombiewalk die we georganiseerd hadden!

  zoveel mogelijk dierenvoedsel ophalen voor het asiel Arnhem/Velp…
  en met een dikke 1300kg aan dierenvoedsel hebben we toch wel een leuke buit binnengehaald dacht ik zo!

 3. Frank Mulder zegt

  Wie weet pakken ze het volgend jaar in Nederland op.

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.