- advertentie -

Haunters (Min-suk Kim, 2010)

hauntersHaunters staat beschreven als een actie-thriller en hoewel dit aardig klopt, vraag ik mij af in hoeverre regisseur Min-suk Kim eigenlijk een komische actie-thriller heeft willen maken.

De intro van Haunters begint redelijk sterk als een bovennatuurlijk thriller waarin Cho-In wordt geïntroduceerd. Zijn vader drinkt en terroriseert het gezin, waarom Cho-In zijn bovennatuurlijk krachten inzet om zich van dit onheil te ontdoen. Hij heeft de macht om met zijn geest mensen te dwingen te doen wat hij wil. Zijn moeder is blij, maar doodsbang voor deze krachten…

De film vervolgt zich jaren later Cho-in (Kang Dong-Won) is volwassen, berooft pandjeshuizen en komt daar eigenlijk altijd mee weg. Totdat hij Kyu-nam (Ko Soo) tegenkomt die immuun lijkt te zijn voor zijn telepathische krachten. Als Kyu-nam hem probeert tegen te houden gaat het mis en doodt Cho-in de baas van het pandhuis. Kyu-nam zweert wraak en een kat en muisspel begint. De confrontatie loopt totaal uit de hand en de twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Met alle gevolgen van dien…

Zodra Kyu-nam wraak zweert en samen met zijn vrienden de confrontatie aan wil gaan, wordt de film een stuk minder serieus en lijkt haast een parodie te worden. Pas tegen het einde van de film pakt Haunters de spanning weer terug en eindigt het met de kwaliteit waarmee het begon.

En dat is jammer, regisseur Min-suk Kim had hier een duidelijkere keus moeten maken, óf keiharde thriller (dat kunnen Koreanen) óf een comedy (zoals hij schreef voor The Good, the Bad, and the Weird). Aan de acteurs ligt het in ieder geval niet, het lijkt alleen soms alsof ze beiden in een andere film spelen en dat is een hele prestatie.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aMTM7j9foj8?rel=0&w=620&h=378]

Waardering: 2 / 5 sterren      
Haunters is nu te koop op dvd en blu-ray.

He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.