- advertentie -

Rutger Hauer is een Hobo met een Shotgun

Toen Quentin Tarantino en Robert Rodriguez een paar jaar terug de grindhousefilms Death Proof en Planet Terror als doublebill uitbrachten, vroegen ze aan bevriende regisseurs om een fake-trailer te maken om te vertonen in de pause van de films; Werewolf Women of the SS (Rob Zombie), Don’t (Edgar Wright), Thanksgiving (Eli Roth) en de vierde Machete (Robert Rodriguez) is inmiddels verfilmd.

Er was een vijfde fake-trailer die niet altijd vertoond, het was de winnaar van Rodriguez’ Grindhouse contest op het SXSW-festival in Texas; Hobo with a Shotgun gemaakt door Jason Eisener, John Davies en Rob Cotterill. Na Machete is nu Hobo with a Shotgun de tweede trailer die een echte speelfilm is geworden, geregisseerd door Jason Eisener.

Rutger Hauer is een Hobo

Wanneer een naamloze zwerver (Rutger Hauer) terecht komt in een dorpje dat bol staat van geweld, moord en doodslag, onder leiding van The Drake (Brian Downey) en zijn twee zoons wordt heel de stad geterroriseerd. Als ook de agenten corrupt blijken te zijn, besluit de hobo korte metten te maken met het gespuis. En daar komt meer dan alleen een shotgun bij van pas…
Molly Dunsworth met een Shotgun
Hobo with a Shotgun voelt, in tegenstelling tot Machete, direct aan als een echte Grindhousefilm, een dunne, maar niet geheel verkeerde, verhaallijn is het excuus om veel splatter te veroorzaken. De film is niet alleen in acteerwerk, de emmers bloed en het verhaal een ode aan de wraakfilms, de muziek is waarschijnlijk nog de krachtigste ode, heerlijk.

Molly Dunsworth speelt het hoertje Abby als prima aanvulling op de perfecte hobo Rutger Hauer, hun bijna diepgaande, soms filosofische, gesprekken en verlangen naar een betere toekomst zijn een leuke onderbreking in het prachtige en creatieve geweld dat regisseur Jason Eisener in de film heeft weten te stoppen.

Hobo with a Shotgun was de openingsfilm van het Imagine Filmfestival en draait sinds 12 mei in een handje vol bioscopen.

Waardering: 4 / 5 sterren      
He Horrorliefhebber
Al bijna 10 jaar houden we je op de hoogte van het laatste horrornieuws in films, games, boeken, series en meer. Dat is leuk, maar kost ook tijd en energie. We willen zeker 10 jaar doorgaan, steun je ons daarin? Dat kan door bijvoorbeeld een mooie Nachtvlinders-tas, -knuffel, -t-shirt of koffiemok te kopen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. S. zegt

    Hauer is echt een baas als hobo!

Recente berichten

‘The Curse of La Llorona’ heeft connectie met ‘The…

Sinds zijn verschijning in de eerste trailer van The Curse of La Llorona, is het personage van Father Perez…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.