Veel horror in Magic The Gathering uitbreiding Innistrad

Dit weekend is er voor de trading card game Magic: The Gathering de nieuwe expansion Innistrad uitgekomen. Met de subtitel Horror Lurks Within is het thema dit keer overduidelijk, de 264 nieuwe kaarten zijn geïnspireerd op klassieke horror. Zombies in zwart en blauw, Weerwolven in groen en rood, Vampiers in zwart en rood, Geesten in blauw en wit en veelal mensen in wit en groen.

Richard Garfield bedacht in 1993 het kaartspel waarbij je uit een zo’n honderd verschillende kaarten er veertig tot zestig selecteert. De kaarten zijn monsters, spreuken of landjes. Met jouw kaarten kun je strijden met een tegenstander, degene die zijn 20 levens als eerste kwijt is verliest. Een rpg met kaarten, dat is het spel omschreven in een paar woorden. Sinds 1993 is het spel vele malen verbeterd en er zijn daarnaast nog een flink aantal uitbreidingen met vele duizenden(!) kaarten uitgebracht. Innistrad is de nieuwe basisuitbreiding waar ook Richard Garfield zelf weer aan mee heeft gewerkt en zal gevolgd worden door twee kleinere uitbreidingen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=B6eUQ5DTqtU?rel=0&w=620&h=345]

Koop bij bol.comMonster hebben altijd bestaan in de wereld van Innistrad. Mensen vertrouwen er al eeuwen dat hun geloof hen beschermt tegen vampiers, weerwolven, geesten en demonen. Maar de laatste tijd lijken heilige gebruiken en tekens niet meer te werken. Het effect van relikwieën en oude gebeden wordt zwakker. Spreuken van vampier- en weerwolfjagers hebben geen effect met op de monsters die in de schaduwen rondkruipen. De Lunarch, hoofd van de Church of Avacyn, weet dat het gerucht dat onder de priesters rondgaat klopt: Aardsengel Avacyn heeft de wereld van Innistrad verlaten.
Magic The Gathering: Innistrad
Op de website van Magic The Gathering staat meer over de wereld van Innistrad en de kaarten.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer