Film & TV | Games | Boeken & Comics

Tom Six’ The Human Centipede 2 verboden in Engeland

BAM! Het kan niet toevallig zijn dat in Amsterdam en Groningen een speciale avond over de Video Nasties wordt vertoond en ondertussen The Human Centipede 2 van de Nederlander Tom Six in Engeland wordt verboden.

The Human Centipede - us blurayHet eerste deel heet niet voor niets ‘First Sequence’, Tom Six kondigde bij zijn plannen voor deel 2 ‘Full Senquence’ al aan dat “Part 2 will make Part one look like My Little Pony”. En daar lijkt hij gelijk in te krijgen, het eerste deel is normaal en volledig te verkrijgen in Engeland.

De British Board of Film Classification oordeelde vandaag echter dat The Human Centipede II niet verkocht mag worden in het koninkrijk. De reden is dat de film veel seksueel geweld en potentieel obsceen materiaal bevat, welke er onmogelijk uit geknipt kan worden. Ter vergelijking; voor de vertoning van de veel besproken A Serbian Film werd door de organisatie iets meer dan 4 minuten geknipt en zoiets was al zeldzaam.

The Human Centipede is in Nederland niet vertoond, maar boekte behoorlijke successen op de filmfestivals wereldwijd. De film is schokkend als je hem net als mij zonder enige kennis vooraf ziet. Daarom hier een grote spoiler waarschuwing.

In The Human Centipede stranden twee meisjes met een lekke autoband in een donker bos, als ze hulp zoeken ontmoeten ze een Duitse chirurg die ze mond-op-kont aan elkaar wil naaien, om zo een menselijke duizendpoot te creeëren.

Nog grotere spoiler waarschuwing! The Human Centipede II: Full Sequence raakt iemand seksueel geobsedeerd door de DVD van First Senquence en masturbeert zichzelf met schuurpapier tijdens het kijken ervan. Een 12-ledige duizendpoot wordt gedwongen om in elkaars mond te ontlasten, terwijl de hoofdpersoon de vrouw aan de achterzijde van de centipede verkracht met prikkeldraad om zijn penis.

En omdat er volgens de British Board of Film Classification weinig moeite is gedaan door Tom Six om deze slachtoffers anders dan puur alleen voor de seksuele martelingen in beeld te brengen, kan de organisatie niet anders dan besluiten om deze film te verbieden.

Tom Six heeft overigens al eens gezegd dat Human Centipede 3: Last Senquence dit verboden deel verbleekt tot een Disneyfilm…