- advertentie -

The Vessel of Terror – Comic over monsterlijke inktvis

Eindelijk, een comic die niet over zombies, vampieren of weerwolven gaat, maar over een monsterinktvis. Het verhaal gaat als volgt: “Het schip Alesia, uit op onderzoek in de Atlantische oceaan, weet een mysterieuze inktvis te vangen. Dit is geen mens ooit eerder gelukt. De onderzoekers besluiten het beest naar Bergen in Noorwegen te brengen. Wat ze echter niet weten is dat ze iets hebben gevonden wat erger blijkt te zijn dan de doos van Pandora. Langzaam aan wordt iedereen op het schip gek…”

The vessel of terrorAangezien deze comic al enige tijd verkrijgbaar is, is er al het een en ander over geschreven. Wat vooral op valt is dat iedereen het er over eens is dat er een lekkere Victoriaanse horrorsfeer hangt. Daarnaast wordt het verhaal op een H.P. Lovecraft-achtige manier gebracht.

Al met al is men lovend over de comic. Het verhaal is pakkend en grafisch krachtig vormgegeven. Daarnaast is het monster in de comic ook iets anders dan wat men gewend is, dat is wel verfrissend.

The vessel of terror bestaat uit 128 pagina’s en kost £12.99 (ca. €15,-). Hij is te koop sinds oktober 2011. Voor meer informatie kun je kijken op de website van de uitgeverij.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Sjors zegt

  Interessant 🙂 Fijn dat het verhaal als één stripboek te koop is en voor zoveel pagina’s is het best goedkoop.

 2. Max Jensch zegt

  is ook wel eens leuk ja, een compleet verhaal in 1 keer 😉

  Mja, en het verhaal schijnt echt goed te zijn. Ik kan het helaas (nog) niet bevestigen, maar ik ben erg benieuwd ^^

 3. Johan de Joode zegt

  Jeetje! Ik sla de gehele tijd deze sectie over en kom nu tot de ontdekking van deze comic. hahaha Ik ben heel benieuwd. Ga hem maar eens bestellen!

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…