Imagine AFFF: Wake Wood producent Magnus Paulsson over zijn ‘Magnus Opus’

Magnus Paulsson (foto © Martijn Kloosterman)

Het zijn drukke tijden voor Wake Wood producent Magnus Paulsson. Wake Wood is een paar weken geleden in première gegaan in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Ook beleefde de film zijn Belgische en Nederlandse première bij respectievelijk het BIFFF en Imagine AFFF. Paulsson reist dus wat af, desondanks is hij onvermoeibaar. Als ik de zondagmiddag na de Night of Terror met hem afspreek, is hij al naar de antiekmarkt geweest en heeft hij platenzaak Concerto bezocht. Aangezien het mooi weer is, besluiten we naar de hortus botanicus te gaan. Tussen de nephentes en de penisplant, hoor ik hem uit.

Magnus, toen ik je een paar jaar geleden ontmoette, werkte je nog voor het Fantastisk Film Festival van Lund, hoe ben je producent geworden?
Ik ben begonnen met een magazine over cultfilms. Vervolgens hebben we in 1995 het Fantastisk Film Festival van Lund opgericht. Er was in Zweden al een heel goed filmfestival voor kinderen, het BUFF, en zoiets wilden wij eigenlijk voor volwassenen doen. We reden met mijn Nissan helemaal naar Cannes om films voor het festival te vinden. We hadden geen flauw benul hoe het er daar aan toe ging, maar we kwamen wel terug met films. In het begin programmeerden we echt alles wat cult was, maar op gegeven moment zwakte dat af, nu is er weer meer balans. Ik ben na 10 jaar programmeren met het festival gestopt, maar ik zit nog wel in het bestuur. De stap naar produceren was eigenlijk heel logisch. Nadat ik Frostbiten geproduceerd had, werd ik benaderd voor een Engels-Ierse-Zweedse coproductie: Wake Wood.

Wat doet je als producent eigenlijk?
De producent koopt het script en neemt de regisseur, cast en crew in dienst. Hij organiseert alles wat moet gebeuren, maar krijgt eigenlijk de minste credits. Ik hou er wel van als het een beetje tegen zit, het moet niet te makkelijk zijn.

Wake Wood heeft een indrukwekkende cast: Eva Birthistle van Waking The Dead, Aidan Gillen van Queer As Folk en Timothy Spall.
Eva Birthistle speelde ook in The Children, over typecasting gesproken! En Aidan Gillen zit ook in het laatste seizoen van The Wire. Eva en Aidan waren snel bevestigd, maar het was moeilijk om een actrice te vinden voor de rol van het meisje Alice. Toen ik een telefoontje kreeg dat ze iemand hadden gevonden, heb ik gelijk haar screentest bekeken, het was na een paar minuten duidelijk dat Ella Connolly onze Alice was. Timothy Spall kwam er pas op het allerlaatste moment bij. We hadden eigenlijk iemand anders op het oog, maar die moest in verband met andere verplichtingen afzeggen, gelukkig kon Timothy wel, maar we zagen hem pas op de eerste draaidag. Hij is echt een verschijning en een fantastisch karakteracteur.

Duurde de productie lang?
Het filmen duurde 7 weken, 6 weken in Ierland, één week in Zweden. Maar al met al duurde het jaren. [red. de opnames vonden plaats eind 2008] We zijn wel een van de eerste producties van de nieuwe lichting Hammer films. De sfeer van Wake Wood heeft ook wat weg van de sfeer in de oude Hammer films.

Welke producties kunnen we nog meer van je verwachten?
We werken aan een update van de documentaire John Howe: There and Back Again. En we zijn nu bezig met de preproductie van Cruel Summer een zwarte comedy. Het is geschreven door de scenarist van Frostbiten en het wordt een echte Zweedse ‘college movie’, want die hadden we nog niet. Er volgen ook nog twee coproducties met de makers van Wake Wood.

Als je mocht kiezen, met wie zou je dan nog samen willen werken?
James Cameron. Ik weet dat hij niet makkelijk is, maar die man maakt zulke mooie dingen, dan neem ik zijn karakter graag op de koop toe.

Over Wake Wood
Wake Wood is een ‘pagan thriller’ die doet denken aan Pet Sematary (1989). Als Patrick en Louise hun dochtertje Alice verliezen, verhuizen zij naar een klein dorp op het Ierse platteland: Wake Wood. De inwoners van het dorp blijken zich bezig te houden met duistere rituelen en kunnen zelfs de doden tot leven wekken zolang deze maar korter dan een jaar dood zijn. Als Patrick en Louise de kans krijgen om Alice uit de dood te laten herrijzen, liegen zij over Alice’ sterfdatum. Dat hadden zij beter niet kunnen doen.

Wake Wood is tijdens Imagine AFFF nog te zien op:
19/04/2011 – 14:00 Kriterion 1

Mogelijk volgt er later dit jaar nog een release in de theaters.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Halloween 2019: feesten, evenementen en horrormarathons

7 leuke Halloween-activiteiten 2019

Halloween begint echt in te burgeren in Nederland. Grote pretparken pakken uit, etalages van winkels worden versiert en alle tv-zenders zenden griezelige programma's uit. Er zijn inmiddels vele Halloween-activiteiten in Nederland, we lichten er 7 voor je uit.
Lees meer...

Vier Halloween 2019 in deze 8 pretparken

De populariteit van Halloween in pretparken blijft toenemen. Behalve de griezelige aankleding, spookhuizen en scarezones is het ook dé mogelijkheid om de achtbanen in het donker te beleven!
Lees meer...

Halloween steeds uitbundiger gevierd in Nederland

De meeste Nederlanders vieren Halloween. Dit blijkt ons onderzoek in samenwerking met Stadshart Zoetermeer – dé Halloweenstad van Nederland. Ruim 70% van de respondenten staat stil bij dit van oorsprong Keltische griezelfeest.
Lees meer...

Deze 5 Halloweenfeesten pakken flink uit!

Iedere kroeg of club organiseert wel een feestje met Halloween, maar welke pakken er echt uit? We gaan alleen voor de échte Halloweenfeesten.
Lees meer...

5 Spookhuizen en Escape Experiences voor echte thrillseekers (Halloween 2019)

Een avondje horrorfilms kijken is niet meer genoeg voor echte thrillseekers en ook dit jaar valt er weer genoeg te beleven voor, tijdens en ná Halloween.
Lees meer...

Maar wat is Halloween eigenlijk?

31 oktober is het Halloween of eigenlijk All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een samensmelting van diverse gebruiken en geloven.
Lees meer...

Vijf ‘Last Minute’ Halloweenkostuums

Je kent het misschien wel,  je hebt kaartjes voor een Halloweenfeest en enorme zin om te gaan maar niet zoveel tijd en geld om aan een kostuum te besteden.
Lees meer...

Hoe maak je jouw eigen Halloween-pompoen?

Handleiding: Maak je eigen Halloween Pompoen! Heb jij al een pompoen versierd of wil je dat wel doen maar weet je niet zo goed hoe?
Lees meer...

Kort Verhaal: Happy Halloween door Hanneke Boon

Greg trok zijn vest naar beneden. Aandachtig keek hij naar zichzelf in de spiegel. ‘Dit kostuum is dom’ dacht hij bij zichzelf.
Lees meer...

Help! Hoe word ik een Zombie in 5 stappen?

Zombies zijn hip, verkleed je als zombie voor Halloween of een zombiewalk. Hoe wordt je een zombie? Tutorial met Zombie-kleding en make-up
Lees meer...

Halloween: kostuums om je te inspireren

Halloween; dat wordt weer griezelen! De ideale gelegenheid om je te verkleden als monster, spook, zombie, vampier of als je beestachtige zelf?
Lees meer...

Dia de los Muertos – de dag van de doden

Dia de los Muertos is een eeuwenoude traditie met rituelen van de inheemse Mexicaanse bevolking die schedels als trofee bewaarde.
Lees meer...

Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Halloween ofwel All Hallows' Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Lees meer...

Ben jij klaar voor het Halloweenfeest?

De videoclip Social Mediasochist - Common Shiner biedt inspiratie voor een Halloweenkostuum en brengt je alvast in de feeststemming!
Lees meer...

Halloween: Creëer je eigen enge gerechten

Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken.
Lees meer...

Halloween: Pompoenen voor Fashionista’s

Horror-liefhebbende, Halloweenvierende fashionista's kunnen dit jaar in stijl voor de dag komen met pompoenen voorzien van de logo's van luxemerken.
Lees meer...

Kort verhaal: Allerheiligen – Wim Dekens

Het was kwart over tien toen de jonge man naar de ingang van het kleine kerkhof liep. Kort verhaal Allerheiligen van Wim Dekens.
Lees meer...

Top 5: griezelsnoep voor Halloween

Deze week een top 5 met heerlijk griezelige snoepjes!
Lees meer...

Interview met scare actor Shelby Keizer

Overdag normale mensen, 's avonds wezens van de nacht. Wij interviewden één van de scare actors van Haunted Hall: Shelby Keizer.
Lees meer...

Tover je woning om in een spookhuis

Op zoek naar originele Halloween-decoraties? Met de ‘digital decorations’ van AtmosFX verander je je woning met een druk op de knop in een spookhuis. AtmosFX levert animaties en films die kunnen worden afgespeeld op je televisie en computer, maar die je ook kunt projecteren. AtmosFX levert desgewenst speciale schermen waarop je de…
Lees meer...

Maak je Halloweenkostuum compleet met deze maskers

Met een Halloween-masker maak je jouw kostuum echt af. Wij geven je 5 ideeēn om er fantastisch uit te zien op het Halloweenfeest! En 15% korting!
Lees meer...

Halloween-filmtips

Top 5 filmtips om met Halloween te kijken

Afgelopen tijd hebben De Nachtvlinders hevig gediscussieerd over welke vijf horrorfilms je met Halloween moet kijken, dit is onze tip 5:
Lees meer...

Halloween Horror Top 25 van de jaren ’10 – Deel 1

Wat zijn de 25 beste horrorfilms van dit decennium? Midnight Movie Reviewer Dennis Alink bespreekt nummers 25 t/m 21 van deze Halloweenlijst.
Lees meer...

Top 5 sfeervolle Halloweenfilms

Vandaag, 31 oktober is het dan Halloween en daarom een Top 5 met, in mijn ogen, de meest sfeervolle Halloweenfilms.
Lees meer...

Korte Halloweenfilms

Halloween parodie van Backstreet Boys “I’ll Kill You That Way”

Slashstreet Boys maken hilarische parodie van "I Want It That Way" speciaal voor Halloween.
Lees meer...

Don’t Do It & Pumpkin Night – 2 korte Halloweenfilms

Yes, het is Halloween! Twee korte horrorfilms die ons laten zien dat je niet moet spotten met pompoenen. Happy Halloween!
Lees meer...

Downloading And You – Korte Halloweenfilm

Een knappe prestatie op zich, al voor de 13e keer maken Adam Green en Will Barratt een korte film voor Halloween: Downloading And You
Lees meer...

Korte Halloweenfilm: The Trick or Treater (Eric England)

Het is weer bijna Halloween, een stevige en vooral hongerige pompoen speelt de hoofdrol in deze korte horrorfilm The Trick or Treater.
Lees meer...

Korte Halloween-film: Witches Brew

Het lijkt zo’n onschuldig kinderspelletje ‘Witches Brew’, kinderen geven geblindeerd heksenspullen door en ze moeten raden wat het echt is.
Lees meer...

The Killer Choir: Kill the world

Een parodie op het liedje: Michael Jackson- Heal the world
Lees meer...

Monster Problems – korte Halloween-film

Drie monsters zitten achter een jongetje aan in zijn slaapkamer, maar helaas is het jongetje ze telkens te slim af.
Lees meer...

The Green Ruby Pumpkin – korte Halloween film

Wat gebeurt er als je twee special effect meesters een Halloweenfilmpje laat maken? De korte film The Green Ruby Pumpkin is het resultaat van een samenwerking van Miguel Ortega (Thor, 300, Silent Hill) en Tran Ma (Thor, Alice in Wonderland, Transformoers: Dark of the Moon). http://vimeo.com/51358765 De twee hebben veel aandacht gehad voor…
Lees meer...

Korte film: Halloween Hugs (Adam Green, 2013)

Al jaren maakt filmregisseur Adam Green ( Hatchet, Frozen, Holliston) iedere Halloween een korte film met Halloween als thema.
Lees meer...

Happy Tree Friends vieren Halloween: Remains To Be Seen

Wie kent ze niet, de superblije Happy Tree Friends. En natuurlijk vieren ook de Happy Tree Friends Halloween, hoewel vieren misschien niet het juiste woord is...
Lees meer...

The Life and Death of a Pumpkin

Deze korte horrorfilm van Aaron Yonda over het leven van een Halloweenpompoen uit 2006 met de voiceover van Matt Sloan is zowel dramatisch als vermakelijk.
Lees meer...

Korte Halloween-film “The Jester”

The Jester is geregisseerd door Colin Krawchuk en vertelt over een man die op Halloween-avond een goochelaar tegenkomt die wel erg enge trucjes heeft...
Lees meer...

Trick or Treat: Just take one – Halloween Short

Het dilemma voor trick-or-treat met Halloween, wat te doen met een onbeheerde bak met snoep voor een deur met een briefje JUST TAKE ONE... korte film
Lees meer...