- advertentie -

Kijk de korte horrorfilm PAASHAAT

GRONINGEN – Een groep Groningse filmmakers komt dit Paasweekeinde met de online release van hun genre-overstijgende tragikomische paasfilm. In deze fantastische grondige herinterpretatie van allerhande Paas- en haasmythes staat de ontworteling van een disfunctionerende familie centraal.

Groningstalige gedachtenspinsels van een gehandicapte zoon, over het rustieke plattelandsleven met zijn ouders, leiden een oerhard en absurd wraakverhaal in dat in dertig minuten alle kanten opvliegt.

Een uniek concept, bedacht door schrijver en regisseur Boki Mekel. Zelf noemt hij de film een noordelijke eastern met western invloeden, maar eigenlijk is het een fantasy horror vol gitzwarte humor. “Pasen is niet meer wat het was,” zegt cameraman en editor Arno Cupédo.

De film werd vrijwel zonder budget gemaakt door een groep professionals en enthousiastelingen van het Videocollectief, aangesloten bij Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen. Alle special effects zijn ook zelf gemaakt, waaronder een 30 cm grote animatronic zombiepaashaas die in de film een glansrol vervuld.

De film is ook van een eigen eclectische soundtrack voorzien waarin vrolijke kinderliedjes worden afgewisseld met duistere metal en digital hardcore.

Een vrolijke paasmorgen op het Noord-Europeesche platteland wordt ernstig verstoord wanneer wortelboer en jager Be met een conscientieus geslepen wortel het hart van een argeloos rondhuppelende paashaas treft. Zijn gehandicapte hypersensitieve zoon Timmie is in alle staten maar vindt troost in de armen van zijn zorgzame sherryverslaafde moeder Eva. Wanneer zijn gifspuitende buurman Draco vervolgens over een achteloos achtergelaten lege bierfles struikelt zijn de bijzonder pijnlijke gevolgen voor alle betrokkenen niet meer te overzien. Uit het gif herrijst de doodgeschoten paashaas om wraak te nemen.

Er komt binnenkort ook een PAASHAAT Special Edition DVD met vele extra’s en making-of materiaal.

Vrolijk Paashaten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Gaetana zegt

    What the… Bij het lezen van omschrijving dacht ik meteen aan het concept van de film Sint. Niets is minder waar. Absurde, maar daardoor gave paashorror van Groningse bodem. Geweldig !

  2. TWITCH-HORROR zegt

    geweldig ookal had ik soms tog de engelse subs nodig 😛

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…