Meat Grinder (Tiwa Moeithaisong, 2009)

Meat GrinderMeat Grinder, het lijkt een veelzeggende titel voor deze Thaïse horrorfilm, maar of iedereen er gehakt van kan maken is ten zeerste de vraag. De film begint met een aantal flashbacks, probeert de film je in de war te maken of nieuwgierig?

Buss, een beeldschone Thaise groeide op met een gokverslaafde vader en een moeder met losse handjes. Nu ze zelf alleenstaande moeder is worstelt ook zij met de armoede, probeert Buss rond te komen met het verkopen van soep op straat. De opbrengst is amper genoeg om voor zichzelf en voor haar kleine dochter Bua te zorgen, laat staan om de schuld af te betalen die haar man heeft nagelaten…

Op een ochtend belandt ze met haar soepkar midden in een demonstratie, als ze die avond door ongelukkig toeval één van die demonstranten dood aantreft in de kar, dan weet Buss er wel raadt mee. Naar moedersrecept haalt ze de vleesmolen erbij, met vele nieuwe tevreden klanten besluit ze zelfs een noedelrestaurant te openen, haar kannibalistische maaltijden blijken een culinair hoogstandje, al blijven de hoofdingrediënten geheim.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eUlY54xDuQA?rel=0&w=620&h=379]

meat grinder (fingers nailed)Maar niet al haar ingrediënten/slachtoffers zijn zo gelukkig om als dood vlees in haar keuken te belanden, op een gruwelijke wijze wordt je vast gespijkerd, alvast gekruid en in leven gehouden (want dan ben je langer houdbaar). De gruwelijke horrorfilm krijgt bijval van het dramatische leven van Buss, een oud trauma haalt haar in en haar geheimen worden geopenbaard..

Waardering: 3.5 / 5 sterren      
Meat Grinder is een stevige bloederige martelhorrorfilm, versterkt met een flink stuk arthousedrama, voor de liefhebbers met een hele sterke maag. Het acteerwerk van onder andere Mai Charoenpura is niet altijd even sterk, maar met Meat Grinder het regisseur Tiwa Moeithaisong een zeer originele en Thai-horror neergezet.

De DVD van Meat Grinder ligt vanaf vandaag in de winkels.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer