- advertentie -

Nostalgische eastereggs in Rage

Toen ID nog een klein IDje was, hebben ze in het 1992 de pc-gamingwereld op haar grondvesten doen schudden met het de release van Wolfenstein 3D. In deze, voor die tijd zeer revolutionaire, game was het de bedoeling dat je ontsnapte uit een gevangenis vol nazi’s. Iedereen heeft een hekel aan nazi’s, dus de game was tof. Later volgden DOOM en Quake.

Bijna 20 jaar later komt de nieuwste game van ID Software uit, die heet Rage. In Rage is de wereld getroffen door een asteroide en is de wereld er vrij slecht aan toe. Vrij slecht er aan toe zijn is een understatement, alles is goed naar de kloten en niemand heeft echt veel zin om het op te ruimen, het is namelijk een veel beter plan om eerst de mutanten en ander gespuis uit de weg te gaan ruimen. Wat heeft dit met Wolfenstein te maken? Eigenlijk geen ene donder, behalve dan dat de game gemaakt is door dezelfde mensen die Wolvenstein hebben gemaakt. En dat het natuurlijk een van de toffe eastereggs is die verstopt zitten in de game:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lEuTvtOX00M?rel=0&w=620&h=345]

Rage is 7 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox360 en Playstation 3.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Sjors zegt

    Vet 😀

  2. Max zegt

    hehe, cool ^^

  3. sjampansee zegt

    Wat een noob hij valt in de lava bij het quake secret area gedeelte! HAH! (zie laatste seconden van het youtube filmpje) Maar het is zeker netjes om het met de wereld te delen, after all dat zijn de games waar de huidige FPS uit geboren zijn. ID software komt volgend jaar met DOOM 4 dat wordt nog wat!

Recente berichten

Recensie: ‘The Order’ (Netflix, 2019)

De nieuwe Netflix-serie The Order is vooral een experimentele serie is. Het is een mix van spanning, liefde en…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…