Film & TV | Games | Boeken & Comics

Onderzoek: Ruim 6 op 10 Nederlanders ’s nachts bang

Niet alleen kinderen zijn ’s nachts weleens bang. Onbekende geluiden, schaduwen en ongedierte in de nacht jagen ook de meerderheid van de volwassenen de stuipen op het lijf. In het kader van de DVD en Blu-ray release Paranormal Activity 2 is onderzoek gedaan naar de angsten van Nederlanders. In samenwerking met onder andere De Nachtvlinders is uit onderzoek onder 759 respondenten in gebleken dat maar liefst 65% van de volwassenen ’s nachts weleens bang is. 30% Van de respondenten geeft aan angst te hebben voor onbekende geluiden in de nacht, 20% vreest ongedierte en 15% van de Nederlanders is bang voor onbekende schaduwen. Slechts 35% van de respondenten zegt dat hij ’s nachts niet bang te krijgen is.

paranormal activity 2 blurayHet ijzingwekkende vervolg op het horrorfenomeen uit 2009 laat de beangstigende dagen na de gebeurtenissen van de originele film zien met de terugkeer van Katie, Micah en de kwaadaardige aanwezigheid die ze martelt.

Wanneer Katie’s zus Kristi en haar man thuiskomen na de geboorte van hun baby treffen ze hun huis vernield aan. Daarop besluiten ze 24-uurs beveiligingscamera’s op te hangen. Wat zich afspeelt op de beelden is veel schokkender dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen.

De Paranormal Activity 2 DVD en Blu-ray bieden beide de originele bioscoopversie van de film, plus nog nooit eerder vertoonde beelden, inclusief een langere, unrated versie.

Een lowbudget film wordt in 2009 opeens de hit en kaskraker van het jaar, kan het nu verschenen onvermijdelijke vervolg deze hype doen herleven?… Paranormal Activity 2 zal menigeen wederom kippenvel bezorgen… Lees de volledige recensie

Aan het onderzoek hebben in totaal 759 respondenten meegewerkt. De resultaten zijn verzameld via een poll op de websites DeNachtvlinders.nl, Horror.nl, Panorama.nl en Playboy.nl.