- advertentie -

Plannen voor nieuwe serie Tales from the Crypt

tales from the cryptHet lijkt er op dat de horrorserie Tales from the Crypt binnenkort een vervolg krijgt. Gil Adler (producent van de serie) en Andrew Cosby (bedenker van Eureka) werken volgens Deadline aan een nieuwe reeks uitzendingen.

Tales from the Crypt is gebaseerd op de gelijknamige en vergelijkbare comics (Haunt of Fear, Vault of Horror, Crime SuspenStories, Shock SuspenStories) uit de jaren ’50. 15 jaar geleden eindigde de horrorserie na 7 seizoenen. Iedere aflevering was een verhaal op zichzelf en werd ingeleid door de Cryptkeeper, de serie kende veel gastoptredens van bekende acteurs. Ook bevatte de serie veel grof beeldmateriaal en taalgebruik, HBO is een betaalzender en hoeft niet te voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse kijkwijzer FCC.

The “New” Tales from the Crypt zal niet direct wat te maken hebben met de originele serie van HBO. De personages uit de comics zullen wel voorbij komen, maar de nieuwe serie krijg een doorlopende verhaallijn. Gil Adler en Andrew Cosby werken hiervoor samen met Joel Eisenberg om zo de rechten van de comics van William M. Gaines te regelen. Het team heeft het idee nu rond en zoekt nu een zender om de serie aan te verkopen, dit hoeft dus niet perse HBO te zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. RDJ134 zegt

  Samen met Twilight Zone en Outer Limits mijn favoriete Anthologie serie. Kijk hier wel naar uit, jammer dat ze nu voor een verhaallijn gaan. Maar wie weet wat het nog gaat brengen.

 2. Sjors zegt

  Ik geloof niet dat ik ooit iets van de originele serie heb gezien, maar dit lijkt me wel erg vermakelijk 🙂 Ik heb wel een stripboek van Tales From the Crypt.

 3. Frank Mulder zegt

  Er zijn zelfs nog films van geweest, niet zo succesvol overigens.

 4. RDJ134 zegt

  De films verschilde in kwaliteit, weet er nog 1 met een vlot en jongeren op het water en een soort van olie vlek die er 1 zijn halve gezicht weg vrat. Mooie SFX waren dat.

  Leuk feitje eerste TOTC is alweer uit 1972, dus deze franchise gaat alweer bijna 40 jaar mee.

 5. Empoesa zegt

  Ik vond dit ook een van de beste anthologie series naast the Twilight Zone, zou nog best wel eens op de nederlandse buis mogen verschijnen.

  De setting waarin de gatekeeper iedere keer in verschijnt is zo verschrikkelijk leuk, iedere keer valt je weer iets nieuws op. Te gek gewoon.
  Met name Demon Knight vond ik te gek vanwege de enorm goede soundtrack met veel metalbands als Megadeth, Biohazard en Ministry.

Recente berichten

Trailer voor storytelling horrorgame ‘Beyond The Veil’

Beyond The Veil is een game gebaseerd op storytelling. Beyond the Veil is a text-based narrative horror game, with…

Koppen rollen in ‘The Head Hunter’

Koppen rollen letterlijk in de middeleeuwse horrorfilm The Head Hunter.In  een tijd waarin monsters en het occulte de boventoon voeren, volgen we een  vader in rouw (Christopher Rygh), die jacht maakt op monsters en hun afgehakte hoofd…

Akelige boekverfilmingen

In 'The Entity' viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In 'The Incubus' zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Een vergeten stukje Franse horror

egenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op…

5 Horrorfilms met een geniale soundtrack

De films met een soundtrack als je maar een seconde van hoort, je weet gelijk de film en de scène waar het bij hoort. Sommige deuntjes kunnen zo eng zijn dat je er misschien wel kippenvel van krijgt. Hier de Top 5: Films met een geniale…