Film & TV | Games | Boeken & Comics

Plannen voor nieuwe serie Tales from the Crypt

tales from the cryptHet lijkt er op dat de horrorserie Tales from the Crypt binnenkort een vervolg krijgt. Gil Adler (producent van de serie) en Andrew Cosby (bedenker van Eureka) werken volgens Deadline aan een nieuwe reeks uitzendingen.

Tales from the Crypt is gebaseerd op de gelijknamige en vergelijkbare comics (Haunt of Fear, Vault of Horror, Crime SuspenStories, Shock SuspenStories) uit de jaren ’50. 15 jaar geleden eindigde de horrorserie na 7 seizoenen. Iedere aflevering was een verhaal op zichzelf en werd ingeleid door de Cryptkeeper, de serie kende veel gastoptredens van bekende acteurs. Ook bevatte de serie veel grof beeldmateriaal en taalgebruik, HBO is een betaalzender en hoeft niet te voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse kijkwijzer FCC.

The “New” Tales from the Crypt zal niet direct wat te maken hebben met de originele serie van HBO. De personages uit de comics zullen wel voorbij komen, maar de nieuwe serie krijg een doorlopende verhaallijn. Gil Adler en Andrew Cosby werken hiervoor samen met Joel Eisenberg om zo de rechten van de comics van William M. Gaines te regelen. Het team heeft het idee nu rond en zoekt nu een zender om de serie aan te verkopen, dit hoeft dus niet perse HBO te zijn.