Recensie: Pontypool (Bruce McDonald, 2008)

Pontypool 'zombie'filmDJ Grant Mazzy (Stephen McHattie) is weer eens ontslagen bij een groot radiostation en het enige baantje dat hij nu nog kan krijgen is een ochtendprogramma vanuit de kelder van een kerk in het plaatsje Pontypool. Wat begint als weer een ochtend vol verkeersaankondigingen door een enorme sneeuwstorm, verandert al snel in iets vreselijks.

Er komen steeds meer meldingen van mensen welke warrige taal uitslaan en ongelofelijke misdaden plegen. Grant en zijn mensen zitten gevangen en komen erachter dat de stad wordt overgenomen door mensen bezeten door een virus dat zich op een vreemde manier verspreidt… Blijven ze uitzenden en hopen ze bevrijd te worden of vinden de oorzaak dat deze ziekte verspreidt door het gehele land?

Dát Entertainment Weekly Pontypool plaatst tussen de ’25 beste zombiefilms’ ooit is begrijpelijk en te danken aan de originaliteit, er wordt heel veel gesproken en weinig nutteloos rondgerend. Het grootste gedeelte van de film speelt zich af in de radiostudio en doordat je het verslag van de zombie-uitbraak alleen hoort en niet zien, leg je al snel de associatie met het hoorspel ‘War of the Worlds’.

Pontypool voelt aan als een intelligente horrorfilm, het acteerwerk (of eigenlijk de stem) van Stephen McHattie past perfect in het geheel. Lisa Houle en Georgina Reilly spelen leuk mee, maar verdienen geen pluim. Pontypool is een verfilming van een boek van Tony Burgess, die ook het script voor de film uitwerkte, Bruce McDonald zat in de regiestoel.

Waardering: 4 / 5 sterren      
Pontypool is in april uitgekomen op DVD via Video/FilmExpress

Ps: mocht je Pontypool niet origineel vinden, dan is de kans groot dat je Dead Air hebt gezien. Een soort gelijke film, die in dezelfde periode uit kwam.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
 1. VeryBloodyMary zegt

  Ben benieuwd naar film en boek!

 2. Jeroenymus zegt

  Ik heb de film een tijdje terug al gezien.
  Vond het eerlijk gezegd een wat flauwe film
  Het begint inderdaad als een intelligente horrorfilm, maar verzandt al snel daarna in een typisch b-film met een behoorlijk onrealistisch karakter. Alsof iemand zo rustig en lang in zijn stoel in de kelder zou blijven zitten (en dat de hele film lang) terwijl een paar honderd meter verderop talloze mensen worden omgebracht en hele hordes zombies jou kant op dreigen te komen. Wat mij betreft maakt de film dus ondanks zijn originele uitgangspunt de verwachtingen niet waar.

  Waardering: 2 sterren.

 3. Tommy zegt

  Ik vond em ook niet bepaald goed eigenlijk. Net als gisteren, Quarantaine 2 bekeken, maar ook een tegenvaller. Misschien ben ik dit genre wat moegekeken, of al wat teveel gewoon. Laat The Walking Dead maar snel weer beginnen! Daar zit vaart en spanning in.

 4. Gorgal zegt

  Fantastische film die een must-see is voor de serieuze genreliefhebber die wat meer diepgang en originaliteit eist.

 5. Sjors zegt

  Ik ben het met Jeroenymus eens. Het begint heel boeiend, maar wordt uiteindelijk ongeloofwaardig. Bovendien vind ik dat het aan de film te merken is dat ze een klein budget hadden. Is op zich niet erg, maar hier vond ik het op een paar punten storend. Daar hadden ze wat mij betreft beter andere oplossingen voor kunnen bedenken.

  Ik vind het geen slechte film, maar ook niet meer dan net voldoende.

 6. Rottweiler zegt

  Heb deze film gisteren op prime gezien, door de cover wou ik hem bekijken maar 30min later begon ik me te vervelen en heb zelfs doorgespoeld achter spannende momenten, khad gehoopt dat ze naar buiten gingen gaan en dat de hel zou losbarsten maar niks é, echt saai. En het einde trekt ook op niks.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer