Recensie: Pontypool (Bruce McDonald, 2008)

Pontypool 'zombie'filmDJ Grant Mazzy (Stephen McHattie) is weer eens ontslagen bij een groot radiostation en het enige baantje dat hij nu nog kan krijgen is een ochtendprogramma vanuit de kelder van een kerk in het plaatsje Pontypool. Wat begint als weer een ochtend vol verkeersaankondigingen door een enorme sneeuwstorm, verandert al snel in iets vreselijks.

Er komen steeds meer meldingen van mensen welke warrige taal uitslaan en ongelofelijke misdaden plegen. Grant en zijn mensen zitten gevangen en komen erachter dat de stad wordt overgenomen door mensen bezeten door een virus dat zich op een vreemde manier verspreidt… Blijven ze uitzenden en hopen ze bevrijd te worden of vinden de oorzaak dat deze ziekte verspreidt door het gehele land?

Dát Entertainment Weekly Pontypool plaatst tussen de ’25 beste zombiefilms’ ooit is begrijpelijk en te danken aan de originaliteit, er wordt heel veel gesproken en weinig nutteloos rondgerend. Het grootste gedeelte van de film speelt zich af in de radiostudio en doordat je het verslag van de zombie-uitbraak alleen hoort en niet zien, leg je al snel de associatie met het hoorspel ‘War of the Worlds’.

Pontypool voelt aan als een intelligente horrorfilm, het acteerwerk (of eigenlijk de stem) van Stephen McHattie past perfect in het geheel. Lisa Houle en Georgina Reilly spelen leuk mee, maar verdienen geen pluim. Pontypool is een verfilming van een boek van Tony Burgess, die ook het script voor de film uitwerkte, Bruce McDonald zat in de regiestoel.

Waardering: 4 / 5 sterren      
Pontypool is in april uitgekomen op DVD via Video/FilmExpress

Ps: mocht je Pontypool niet origineel vinden, dan is de kans groot dat je Dead Air hebt gezien. Een soort gelijke film, die in dezelfde periode uit kwam.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer