Alien vs. Zombies: The Dark Lurking (recensie)

Er is iets helemaal mis met Outpost 320! In de kale gangen van het geheime onderzoekslaboratorium, diep onder de oppervlakte van de aarde, knipperen alarmlichten. Alle communicatie met de buitenwereld is verbroken en muterende monsters eten alles op wat hun pad kruist.

Het jaar is 2017. Lena ontwaakt met ernstig geheugenverlies in een van de kille terstkamers van het laboratorium waar ze een groepje huurlingen en wetenschappers ontmoet. Samen proberen ze naar de oppervlakte, dertien verdiepingen hoger, te vluchten…

The Dark Lurking - Alien vs. ZombiesEr is iets helemaal mis met The Dark Lurking! De titel Alien vs. Zombies is toegevoegd om de verkoop te stimuleren, de film heeft dan wel een paar referenties naar de films Alien en Resident Evil, maar qua kwaliteit mijlen ver vanaf staat. De titel Alien vs. Zombies is bedrieglijk, want naast dat het onduidelijk is wie de zombies en aliens zijn, vechten ze zeker niet met elkaar. Daar bovenop is het monster op de dvd-cover niet in de film terug te vinden.

Wat deze Australische productie precies wil is niet heel duidelijk, maar het resultaat is een verschrikking. De acteurs zijn een ramp, de dialogen lopen voor geen meter, het verhaal is traag, plat en onnodig omslachtig. De special effects en de make-up zijn nog de enige positieve punten in deze film, al is hier van originaliteit ook geen sprake. Maar, dat moet gezegd worden, achter de gehele productie staan alleen maar debutanten of stuntdubbels, de film zal voor hun allen een wijze les zijn geweest, een oefening voor het echte werk. En voor die poging krijgt Alien vs. Zombies: The Dark Lurking van mij één ster, niet als compliment maar meer als waarschuwing…

Waardering: 1 / 5 sterren      
Alien vs. Zombies: The Dark Lurking ligt vanaf vandaag in de winkel.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

11 Reacties
 1. Sjors zegt

  Klinkt als een film om genadeloos af te zeiken met vrienden op de bank en bier in de hand 😛 Wat belachelijk dat ze met die titel en lay out mensen geld aftroggelen. Ik koop af en toe opzettelijk films die er slecht uitzien, maar ik voel me flink bedrogen als ik iets koop waarvan ik denk dat het enige kwaliteit heeft en dan vreselijk slecht blijkt te zijn.

 2. Tommy zegt

  Ik mijd tegenwoordig sowieso films waar “X vs Y” het tegen elkaar opnemen; valt alleen maar tegen, of om het met de eerste zin van Sjors te citeren… 🙂

 3. Jeroen zegt

  Als je alleen op de cover afgaat, kom je inderdaad zwaar bedrogen uit… betreurenswaardig dat dit mag en dat er überhaupt mensen zijn die dit doen!
  Alien vs Zombies is op zich een leuk uitgangspunt, maar zal waarschijnlijk uitlopen op de eerste zin van Sjors inderdaad.

 4. Frank zegt

  Films als Mega Shark vs. Giant Octopus zijn inderdaad heerlijk fout, en uitermate geschikt voor zoals Sjors zegt 😉 Die films worden dan ook volgens mij juist om die reden gemaakt 😛

  Deze niet hoor, echt niet, deze is slecht, slecht en irritant slecht.

 5. Michiel zegt

  Heerlijk slecht, superslecht, geweldig slecht, goed fout slecht… maar volgens mij past deze inderdaad in het straatje irritant slecht… Ik kijk nog ff verder!

 6. Mikie zegt

  Ik ben dus jammer genoeg een van die mensen die niets over de film wist en hem dus gekocht heeft aan de hand van die cover =D
  Als je je daarop baseerd dan lijkt het echt wel een echte Alien Film… en als je fan bent van zombies ook nog eens dan is de vreugde groot natuurlijk als je deze film in de rekken ziet liggen!
  En dan isser nog natuurlijk het moment dat je naar de film aan het kijken bent… ze weten het zodanig uit te spelen dat je de eerste helft van de film blijft denken dat er een Alien uit dat een mens gaat springen omdat ze telkens weer maagkrampen krijgt! Wat een teleurstelling!

  Kmoet er wel bij zeggen dat we ons kreupel gelachen hebben met die ene stoere chik haar acteer talenten! jammer dat ze ook halverwege dood ging… toen was de fun eraf -_-

 7. Vergil Valentine zegt

  heb de film gezien en waar ik me het meest aan stoorde was die soldaat´s zijn stem die zo erg geforceerd klonk

 8. Rubie zegt

  Ik heb 5 minuten van de film gezien wat eigenlijk al te veel was. Is er een manier om me 5 eurie terug te krijgen en een sorry van de vreselijke mensen die zulksoort films verspreiden?

  Ik zeg alle dvd en blueray schijfjes ritueel in een keer verbranden verbranden, en gooi de regiseur er ook maar bij.

 9. Daniël zegt

  waarom noemen ze de film gewoon niet human vs zombies ( and some aliens)?

 10. Vergil Valentine zegt

  echt een kut film gewoon XD

 11. Ben zegt

  Ja ik dacht ook als alien en predator fan van yes weer een nieuwe in de reeks … Dat wordt genieten .
  En ik maar wachten tot die aliens die zombies gingen verscheuren… Kutzooi !

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer