Regisseert Ben Affleck nieuwe Stephen King’s The Stand?

Het ruim duizend pagina’s tellende boek The Stand van Stephen King wordt wederom verfilmd en hoogstwaarschijnlijk door niemand minder dan: Ben Affleck.

Eerder was er nog sprake dat Harry Potter-regisseur David Yates de verfilming zou gaan doen. Deze heeft zich echter teruggetrokken van het project waarna Warner Brothers Ben Affleck heeft benaderd om de regie op zich te nemen en wellicht zelf een van de hoofdrollen te vertolken. Hoewel Affleck nog niet heeft bevestigd dat hij de taak op zich gaat nemen zijn er wel al berichten dat Warner en Affleck al in een vergevorderd stadium zijn qua onderhandelingen.

Stephen King liefhebbers waren al erg verbaasd dat het mogelijk was om deze dikke pil om te zetten tot een verfilming wat gebeurde in 1994. Het werd een tv-film van bijna 6(!) uur die weer werd omgezet tot een 4 delige miniserie. Hoofdrollen werden toen vertolkt door o.a. Gary Sinise, Molly Ringwald, James Sheridan en last but not least Rob Lowe.
Stephen King - The Stand (1994)
The Stand, vaak ook gekozen tot het beste Stephen King werk, verteld het verhaal over een postapocalyptische wereld waarbij een door de overheid gemaakt biologisch wapen door menselijk falen uit een laboratorium ontsnapt en bijna iedereen op Aarde heeft gedood. De weinige die immuun zijn voor het virus zoeken elkaar op maar zijn daarbij ook gedwongen een keuze te maken welk pad zij opgaan: die tot het Goede of tot het Slechte. Uiteindelijk leid dit tot een ultieme confrontatie.

Nu reist de vraag: Kan het door velen geprezen boek dat eerder bijna 6 uur nodig had om vertaald te worden tot het witte scherm omgezet worden tot een gangbare speelfilmduur? Zeker is dat wie ook het stokje op zich neemt een zware klus te wachten staat.

Meer Films & Series

Meer Games

Meer Lifestyle

Meer Leesvoer