Film & TV | Games | Boeken & Comics

Dood kindje opnieuw tot leven gewekt, remake Pet Sematary

Stephen King's Pet SemataryGisteren nog meldden we hier bij De Nachtvlinders dat The Stand van Stephen King opnieuw verfilmd gaat worden, vandaag komt daar het nieuws bij dat het script voor de remake van Pet Sematary inmiddels af is.

In 1989 gold de originele Pet Sematary, onder regie van Mary Lambert, als een van de meest geslaagde Stephen King verfilmingen. Dit vooral vanwege de hartverscheurende scene waarin de jongste zoon van een net verhuisd gezin wordt doodgereden. Een scene die an sich niet eens zo heel erg heftig in beeld wordt gebracht, maar die wel appelleert aan de gevoelens van vrijwel iedere kijker. Jonge kinderen die horen gewoon vrolijk te kunnen spelen. Geen wonder dus dat de door verdriet overmande vader het joch begraaft op de mystieke dierenbegraafplaats waar eerder ook al hun kat weer tot leven kwam. Maar ja, bij die kat was dat ook al niet zo’n succes…

Hoe dan ook, de film is ietwat gedateerd inmiddels, maar staat inhoudelijk nog steeds stevig als een huis. Vooral de uit de dood teruggekomen koter is angstaanjagend. Desalniettemin heeft scriptschrijver Matthew Greenberg (die ook het script voor 1408 pende) bedacht dat het beter zou kunnen en in maart 2010 begon hij te schrijven. Hij heeft onlangs een script afgeleverd waar filmmaatschappij Paramount erg enthousiast over is. Er wordt op dit moment een ‘high profile’ regisseur gezocht om het project in gang te gaan zetten. Wordt dus pas verwacht ná alle andere Stephen King-projecten die op de rol staan. Naast het al genoemde The Stand ook The Dark Tower (drie films en een tv-serie onder regie van Ron Howard) en de remake van Firestarter.

Meld je aan op onze weekendnieuwsbrief
Krijg elk weekend een overzicht van het laatste horrornieuws!
Je kunt je elk moment afmelden